nieuws

waar je wat aan hebt.

Perfecte match voor Allied Forces

15 juni 2022

Van marinier tot coach voor het bedrijfsleven. Assistant2 heeft een groot netwerk van Partners en kent dus veelbelovende bedrijven, maar soms komt er wel eens eentje voorbij die écht opvalt. Een carrièreswitch van het korps naar het bedrijfsleven; voor deze Partner mochten wij opzoek gaan naar een Assistant die haar mannetje weet te staan. En dat is gelukt. We vroegen Armand hoe dat ging.

Even voorstellen; Armand

Armand is 43 jaar en samen met Myrthe trotse ouders van Sem, Mats en Finn. Na 16 jaar in het korps mariniers te hebben gewerkt, werd hij nieuwsgierig naar het bedrijfsleven. Armand vond zijn weg als coach en trainer en na drie jaar werd het tijd om zijn eigen bedrijf op te bouwen. “Iets dat blijvend is”, geeft hij aan. Allied Forces kreeg vorm.

Wat is Allied Forces?

In 2017 was het zo ver. Allied Forces combineert kennis van het korps mariniers met ervaring in het bedrijfsleven. Zo smeden hun consultants, trainers en coaches allianties tussen leiders, teams en individuen. “We hebben écht een heel hecht team,” vertelt Armand. “We zorgen voor echte verbinding op persoonlijk niveau bij onze klanten, maar ook intern,” vervolgt hij. Het blijft niet alleen bij verbinden volgens de oud gediende. Daadkracht en tot resultaat komen; dat is waar wij goed in zijn. Allied Forces helpt bedrijven bij grote transformaties en verandertrajecten. We helpen mensen op persoonlijk vlak te ontwikkelen en in teamverband, maar ook helpen we met leiderschap en het neerzetten van een bepaalde cultuur.

Het verschil tussen het bedrijfsleven en ‘the marines’? “In het korps oefen en train je dag in dag uit voor een wedstrijd die misschien niet of nauwelijks voorkomt. In het bedrijfsleven staat iedereen altijd ‘aan’. Het is altijd voor het ‘echie’, zeg maar.” En wat maakt dan dat deze twee werelden zo mooi gecombineerd kunnen worden? “Vanuit het korps hebben wij een ontwikkel- en training mindset. Daarmee kunnen we mensen goed helpen om te vertragen en in te zoomen op zichzelf en de situatie voordat ze weer doorgaan. Het bedrijfsleven kent natuurlijk veel snelheid en dynamiek. En soms is een pas op de plaats dan even nodig om alles weer te overzien,” aldus Armand.

Hoe kwam je bij Assistant2 uit en wat sprak je aan in onze aanpak?

“Ons kernteam bestaat uit vier partners met drukke agenda’s. Op een gegeven moment ontstond het idee om ons te laten ondersteunen. Vanuit het mariniersnetwerk ken ik Fons en wist ik dat hij goede Assistants plaatst en begeleidt. We gingen met elkaar om tafel en het klikte. Fons begreep vrijwel direct in welke situatie wij zaten en wat wij nodig hadden. Hij snapte onze hectiek en wat voor type mens daarbij hoort. Daarom kon hij ook zo snel zo’n goede match maken.”

 “Blijf doen waar jullie goed in zijn en doe er nog maar 100 van Jolanda! Voor ons echt een match made in heaven.”

De eerste kennismaking met Jolanda, hoe was dat?

In 2021 werd het eerste kennismakingsgesprek met Jolanda en Armand ingepland. Fons was ervan overtuigd dat zij goed bij elkaar zouden passen. “De klik voelde ik meteen,” vertelt Armand. “Jolanda is een warme en prettige persoonlijkheid en het voelde direct vertrouwd.” Vervolgens maakten de andere drie partners kennis met Jolanda. Ze zou namelijk voor vier verschillende mensen komen te werken. “We twijfelden er niet aan dat zij een hele professionele Assistant zou zijn,” vervolgt hij. “Wij focusten eigenlijk meer op haar persoonlijkheid. Die moest namelijk passen bij ons DNA en we vonden het belangrijk dat zij de taal van onze klanten zou begrijpen.”

Wat vind jij fijn aan de samenwerking met Jolanda?

“Ze regelt het en ze regelt het snel,” lacht Armand. Ik kan me geen leven meer zonder Jolanda voorstellen. Ze neemt zoveel gedoe en geregel uit handen, wij kunnen nu echt met onze core business bezig zijn. Dat zien en ervaren we nu pas. Regelmatig vragen we onszelf af hoe we dat allemaal hiervoor hebben gedaan!”

Zou je Assistant2 aanbevelen?

“Absoluut. Ik heb een positieve ervaring met Assistant2. Wat ik gewoon heel prettig vind, is dat het no nonsense is. Kaarten komen snel op tafel en daarom kan je vrij snel goed zaken doen. Ik vind hun werkwijze prettig, ze snappen wat er nodig is en het mooiste is natuurlijk dat wij Jolanda hebben leren kennen door deze samenwerking, dus top!”

Interview met Armand van Velzen, eigenaar Allied Forces, over de samenwerking met Assistant2 en over hun match Jolanda Wadl.

Benieuwd wat Assistant Jolanda van het werken bij Allied Forces vindt? Lees hier haar verhaal!

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.