FAQ

veelgestelde vragen

kunnen wij een Assistant na de opdracht/plaatsing in vaste dienst nemen?

Dat is zeker mogelijk. Ruim 95% van onze plaatsingen gaat over in een vaste aanstelling bij onze Partner met een slagingspercentage dat hoger ligt dan 98%. Wij hanteren een periode van 1.040 declarabele uren voordat een opdrachtgever (Partner) een Assistant kosteloos kan overnemen. Zie ook onze Leveringsvoorwaarden

is het ook mogelijk om een Assistant voor een bepaald project te krijgen?

Dit is mogelijk. Je kunt hierbij denken aan: kortlopende projecten, in geval van langdurige afwezigheid door ziekte of zwangerschapsverlof, vakantievervanging of een tijdelijke piek in de workload. Maar ook projecten van 1 of 2 jaar komen voor. Bijvoorbeeld de verbouwing van het Boijmans van Beuningen museum of de verlenging van de A16. Daar zitten Assistants van (F)ons

kan een Assistant een training volgen als daar bij ons bedrijf behoefte aan is?

Ja, dat kan. Het verzoek om een gerichte training of workshop te volgen kan besproken worden met Assistant2. In overleg wordt bepaald wat de beste training is die precies aansluit bij de behoefte. Goed om te weten: Assistant2 heeft voor iedere Assistant die geplaatst wordt een individueel Loopbaan Ontwikkel Traject uitgestippeld. Zie ook ons eigen aanbod van trainingen. Ook verzorgt Assistant2 op maat incompany trainingen. Wij hebben door de jarenlange ervaring, een netwerk aan trainers (wij noemen hen Experts) die vanuit hun ervaringen trainingen verzorgen. Neem hiervoor contact op met LOT@Assistant2.nl

 

is Assistant2 een uitzendbureau?

Nee, Assistant2 is geen uitzendbureau. En we zijn ook geen detacherings- of werving en selectiebureau. Assistant2 bemiddelt en plaatst Assistants van nu en morgen het liefst van een vaste baan naar een nieuwe vaste baan. Dat kan eventueel op basis van Werving en Selectie (no cure no pay) of detachering-/project overeenkomst of tussenvorm.

wat bedoelen jullie met ‘van nu en morgen’?

Bij Assistant2 vinden we dat onze ondersteuners altijd up-2-date moeten zijn, daarom investeren wij in zowel de professionele als persoonlijke ontwikkeling. Iedere Assistant heeft een individueel Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) dat op basis van kennis, kunde en wensen is uitgestippeld. Als we zeggen Assistants van nu en morgen dan is dat de kern van onze visie. Een Assistant van nu, moet vandaag kennen, kunnen en leren wat hem/haar morgen verder brengt, respectievelijk wat morgen van hem/haar gevraagd wordt. Dat is ontwikkelen. En daar profiteren zowel onze opdrachtgevers als Assistants van.

wie is de drijvende kracht achter Assistant2?

Onze ‘baas’ en oprichter van Assistant2, is Fons Scheltema. Hij startte zijn actieve loopbaan in ‘de arbeidsbemiddelingsbranche’ in 1982 als vestigingsmanager bij ASA Studenten Uitzendbureau nadat hij daarvoor 5 jaar bij het Korps Mariniers had gediend. Van 1985 tot 1990 was hij initiatiefnemer en directeur van StarJob. En van 1990 tot 2001 oprichter, eigenaar en algemeen directeur van Secretary Plus dat hij uitbouwde tot een internationale onderneming met kantoren in Nederland, België en Duitsland. Na verkoop van Secretary Plus in 2001 was Fons korte periode ‘buiten het vakgebied’ werkzaam. Fons is een bezig bijtje want in zijn avonduren voltooide hij ook nog eens in 1988 zijn studie rechten in Rotterdam.

In 2007 keerde hij terug in het vak en startte Management Support Assistant2. Er waren in die periode veel ontwikkelingen gaande op de arbeidsmarkt en met name op het secretaresse-vakgebied was er letterlijk en figuurlijk veel werk aan de winkel. De taken en werkzaamheden van secretaresses waren dusdanig veranderd dat de functienaam de lading al lang niet meer dekte. Maar ook de positie in de organisatie was veranderd, van secretaresse naar management ondersteuner naar Assistant van nu en morgen. En daar hoorde een andere waardering voor zowel de Assistant als het vakgebied bij.

Fons heeft een eigenwijze kijk op de markt en vindt dat een Assistant van nu die via een bureau van baan wil wisselen zekerheid verdient. Assistant2 biedt daarom Assistants die voldoen aan de strenge selectie eisen altijd een project- /arbeidsovereenkomst aan. Met alle zaken die daarbij geregeld horen te zijn zoals een marktconform salaris, een pensioenregeling, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals auto, telefoon of laptop van de zaak en… een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject.