nieuws

waar je wat aan hebt.

Bring your own device deden we in 1985 al!

23 september 2021

Mag ik een secretaresse mèt? Nee je staat niet bij de frietkraam maar bij Starjob in 1985! Fons toen ook al trendsetter.

We zien het tegenwoordig in veel vacatureteksten voorbij komen: Bring your own device. Maar wist je dat dit in 1985 al aan de orde was? We blikken terug naar 1985 en uitzendbureau Starjob, waar Fons Scheltema (nu directeur van Assistant2) toentertijd oprichter en directeur van was. In een interview met Secretaresse magazine, het huidige Management Support magazine, gaf Fons aan hoe het werkt.

Tekstverwerkers waren in 1985 net van de grond gekomen. Typemachines had je uiteraard wel, maar tekstverwerkers van Apple waren vrij uniek. Zo konden secretaresses veel makkelijker bijvoorbeeld de jaarverslagen uitwerken. Als een opdrachtgever dan een secretaresse inhuurde voor een bepaalde tijd en er was geen tekstverwerker (lees computer/laptop) aanwezig dan zorgde Starjob dat er mèt de secretaresse ook een tekstverwerker geplaatst werd.

‘Deze tekstverwerker, soms ook vergezeld van een mega grote printer, werd dan met een steekwagentje afgeleverd bij onze klanten, dat was een hele happening! Ik ontdekte hoe geweldig onze opdrachtgevers dit vonden, dit was nieuw.’, aldus Fons. Na het project ging de tekstverwerker weer richting de Starjob vestiging en bleven de gebruikte diskettes (de huidige USB stick) achter bij de klant. Gelukkig gaat het nu een stuk makkelijker en nemen we een lichtgewicht laptop mee in plaats van een 30 kg wegend apparaat!

Wat oude foto’s uit de oude doos, het Starjob tijdperk van rond 1985. 

Weet jij je nog te herinneren hoe het toen was en wil je dit met ons delen? Mail naar Marketing@Assistant2.nl. 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.