nieuws

waar je wat aan hebt.

Assistants: wees trots op je vak!

1 februari 2023

Het is jou vast wel eens gevraagd als je op een feestje bent: Wat doe jij voor werk? Antwoord jij dan: Ik werk als Management Assistant / Ondersteuner, een superleuk beroep! En hoe reageert de vraagsteller? Tsja, je bent geen arts, duurzaamheidsmanager of projectleider. Aan jou de taak om met trots te vertellen hoe superleuk dit beroep is en dat je eigenlijk best een onmisbare schakel bent binnen het bedrijf. Want dat realiseert men zich niet of nog steeds te weinig. Ben jij oprecht trots op hetgeen wat jij voor werk doet? Wees een ambassadeur en trots op je prachtige vak!

Helaas blijft erkenning en waardering voor het vak / beroep van ondersteuner, Management Assistant, Office Manager etc. nog steeds achter, zeker wereldwijd gezien. 30 jaar geleden wilden Assistants (toen nog secretaresse genaamd) ook erkenning. In 1987 werd daarom Secretaressedag opgericht. Fons Scheltema (directeur/eigenaar van Assistant2) organiseerde samen met Schoevers, Secretaresse Magazine (het huidige Management Support Magazine), Fleurop Nederland en Bloemenbureau Holland deze dag op de derde dinsdag van april met zijn voormalige bedrijf Starjob. Vaak werd een boeket bloemen gegeven aan de Assistants, maar tegenwoordig hoef je hier niet meer mee aan te komen. Men investeert gelukkig tegenwoordig liever in een training op die dag.

Je mag ook je successen op de werkvloer serieus nemen, en neem complimenten ten volste aan in plaats van dat je zegt, ‘ach het hoort bij mijn vak’, of ‘ik doe mijn werk’. Zo ontstaat namelijk meer erkenning voor datgene wat je doet. Want nog steeds is niet bij alle bedrijven duidelijk wat de Assistant van nu, Office manager, ondersteuner allemaal dagelijks doet. Waardeer jezelf zodat anderen jou waarderen! Wees de ambassadeur voor je vak. Laat ook de nieuwe generatie en onderwijsinstellingen zien dat het beroep een serieuze carrièrekeuze is met een mooie toekomst.

Bij Assistant2 krijgen we regelmatig te horen dat de Ondersteuner van nu, vaak de backbone van de organisatie wordt genoemd. Een Verbinder en Sparringpartner tegelijk.

Tijdens onze training Overtuigend Spreken en Presenteren ontvang je handige tips hoe jij nog trotser over je vak leert praten. Je krijgt tools aangereikt van onze Expert Aimée om tijdens presentaties nog overtuigender over te komen, maar ook ontzettend handig als jij tijdens een vergadering wat schroom hebt om punten goed naar voren te brengen. Iets voor jou? Meld je dan snel aan via de onderstaande aanmeldknop.

Bron: Management Support Magazine – november 2022

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.