nieuws

waar je wat aan hebt.

Een vak met perspectief … Dominique van HR Assistant naar Project Coördinator

2 juli 2021

Hoe kan het gaan. En toeval bestaat niet. Van HR Assistant naar Project Coördinator. 

Dominique (voor intimi ‘Do’) kwam een aantal jaren geleden via een contactpersoon van een van onze Partners in Rotterdam bij Assistant2 aankloppen voor een nieuwe baan. Ze was niet happy in de omgeving waar ze zat en was op zoek naar iets nieuws. Al snel kwamen tijdens ons bekende kennismakingsgesprek, haar talenten boven tafel en is zij voorgesteld bij een van onze internationale Partners in de regio Amsterdam, PwC. En daar zit zij nu nog steeds compleet op haar plek. Uiteraard werden haar kansen gegund en die heeft zij ook met beide handen aangegrepen. Waar staat zij nu? Zij licht het graag toe.

Stel je zelf kort voor en waar werk je?
Dominique, 28 jaar oud, getrouwd en een dochter. Ik werk bij een ‘big 4’ bedrijf.

Wat wilde jij altijd graag worden ‘als je later groot bent’?
Ik ben niet zo groot (letterlijk, 1.60m) dus daar kan ik nog heel lang op wachten en over blijven dromen.
Oké een serieus antwoord…. 😉  Ik heb een tijdje luchtverkeersleider overwogen, maar mijn droomberoep veranderde van week tot week. Ik wist wel altijd heel goed wat ik níét wilde doen.

Wat is jouw huidige functie titel en welke had je bij de start van jouw ondersteuners carrière?
Ik ben bij mijn eerste werkgever begonnen als HR assistent (dat was vooral administratief), bij mijn huidige werkgever als management assistent aan de slag gegaan en doorgegroeid naar project coördinator (officieel is m’n functietitel inmiddels associate, maar on-officieel is dat nog steeds project coördinator).

Wat is jouw basis en vervolg opleiding(en) geweest?
Na de middelbare school ben ik eerst gaan werken en na een aantal jaar bedrijfskunde (hbo) ernaast gaan doen. Inmiddels ben ik weer gestart met een nieuwe opleiding bedrijfskunde maar dit keer wo.

Hoe ben jij in het vakgebied terecht gekomen? Had jij een voorbeeld of held?
Ik had het niet meer naar mijn zin in mijn baan van toen der tijd en een collega had een gesprek met Fons (alvast 1 held) geregeld om uit te vinden of het ondersteuners vak wat voor mij zou zijn. Dat was best een pittig gesprek voor iemand die nog steeds niet wist wat zij wilde worden als zij later groot werd maar dat is heel goed uitgepakt. De plaatsing bij mijn huidige werkgever was direct de juiste match en is dat, na ongeveer zes jaar, nog steeds. In de afgelopen tien jaar ben ik zeker een aantal helden en voorbeeld personen tegen gekomen, dit zijn allen mensen die je stimuleren om in jezelf te investeren en mensen die je motiveren het beste uit jezelf te halen, waar je ook ontzettend tegenop kunt kijken.

Je hebt je ontwikkeld, wat was de aanleiding en hoe ben je te werk gegaan?
‘Gewoon doen’, zowel op het gebied van opleiding als op het gebied van je werk. Open staan voor nieuwe werkzaamheden, kansen pakken en creëren en proactief zijn. Je kunt (bijna) altijd beter, sneller, meer, dieper je best doen dan de vorige keer en voor mij helpt het dat ik me vrij snel verveel en daardoor op zoek ga naar meer uitdaging. Soms is een zetje in de juiste richting van zo’n held of voorbeeld ook wel fijn (én nodig – in mijn geval heb ik zeker regelmatig een schop nodig). Dat maakt dat je wat bewuster bent van de lijn die je volgt, ik vind het belangrijk dat die lijn stijgend is al is de richting niet altijd helemaal uitgestippeld. Daarnaast is vertrouwen hebben in jezelf ook belangrijk, een bekend meisje met twee rode vlechtjes zei ooit: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”

Stuitte je op hobbels tijdens jouw doorgroeimogelijkheden?
Uiteraard, hobbels zijn er altijd. Niet altijd en overal is er de ruimte om door te groeien, soms staan personen je in de weg, of tijd, onzekerheden. Gelukkig zijn hobbels geen muren en kun je er vaak omheen.

Waar sta je nu en ga je nog verder? Hoe?
Ik ben onlangs weer gestart met een aantal nieuwe klussen waarin ik veel nieuws kan leren en ontdekken dus daar heb ik ontzettend veel zin in. Daarnaast is het belangrijk dat ik een tandje bij ga zetten met mijn opleiding.

Waar ligt jouw absolute sterkste eigenschap/expertise?
Linken/ verbinden/ optuigen.

Heb jij tips voor jouw collega Ondersteuners en voor Starters die nog niet weten wat ze moeten kiezen?
Niet onrustig worden als je niet weet wat je moet kiezen, ga eens wat uitproberen en ontdekken wat voor bedrijf/plek/functie het beste bij je past en blijf niet te lang bezig met hetgeen waar je ongelukkig van wordt. Als je doet wat je leuk vindt dan is verder door ontwikkelen een stuk makkelijker. Maak daarnaast ook gebruik van een aantal van die helden en voorbeelden, als ondersteuner werk je vaak voor/met mensen die een flinke staat van dienst hebben en een grote bak kennis en ervaring hebben, het zal je verrassen hoeveel collega’s ervoor open staan om je te steunen/coachen in je (persoonlijke) groei en leergierigheid.

GEWELDIG Do. Wij zeggen: DOOR ONTWIKKELEN en snel je studie Bedrijfskunde (WO) afronden en dan door naar de volgende. We staan altijd klaar om met jou mee te denken en dat extra duwtje te geven. BRAVO.

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.