nieuws

waar je wat aan hebt.

‘De dreiging van de robot’ een herhaling van angstmakerij of??

27 juni 2023

De robot zou een paar jaar geleden ook al veel banen kosten en ‘problemen’ op de arbeidsmarkt veroorzaken. Nu is het dé oplossing voor de krapte. Wetenschappelijk geneuzel of zit er wat in wat geschreven wordt?

 

Robots, AI, ChatGPT. Er komen nogal wat zaken op ons af op korte termijn als we alles moeten geloven. De voorspellingen van een aantal jaren geleden zijn niet uitgekomen dat robots onze werkzaamheden gaan overnemen. Sterker, de economie draait als een tierelier en vraagt alleen maar om nog meer ‘handjes’. In veel beroepsgroepen kunnen we met machines en robots zeker efficiënter werken. Dat zal ongetwijfeld ten koste gaan van arbeidsplaatsen. Maar die efficiëntie creëert aan de andere kant ook weer behoefte aan nieuwe ‘handjes’. Immers robotten en machines komen niet vanzelf. De waarheid zal ergens in het midden liggen.

 

Bron: Het financieele dagblad

 

 

 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.