Ontwikkelen!

Maak werk
van je kwaliteiten.

 

Overzicht

Training Social Media

De rol van de Assistant is volop in beweging. Het zou zo maar kunnen zijn dat jij, als moderne Assistant van nu, wordt gevraagd om (naast al dat andere dat je al doet) ook nog ‘even’ de Social Media te verzorgen voor de organisatie/het bedrijf waarvoor jij werkzaam bent.

Tijdens deze training Social Media krijg je praktische en toepasbare tips hoe je maximaal resultaat kunt bereiken met minimale inspanning (zodat al dat andere werk ook gewoon af komt). Tevens leer je de do’s en dont’s en helpen wij jou kiezen waar qua Social Media jij je kostbare tijd nu het best in kunt steken.

Waar gaan we mee aan de slag:
• Hoe is de wijze waarop mensen met elkaar communiceren de afgelopen jaren veranderd?
• Welke Sociale Media zijn er en welke worden, door wie (welke doelgroepen) gebruikt?
• Welke Sociale Media kunnen ze jou (als Assistant) dienen (en hoe)?
• Wat zijn de algemene Do’s & Don’ts?
• Wat zijn de specifieke Do’s & Don’ts op de verschillende platformen?
• Praktijkvoorbeelden ter inspiratie (en vermaak).
• Welke tools zijn er om te voorkomen dat Social Media jou meer tijd gaan kosten dan noodzakelijk?
• Twitter is véél meer dan het digitale afvoerputje van de samenleving, maar hoe werkt het dan? Wat is het? Wat zijn hashtags, retweets, mentions etc? Wat doe je wel en niet op Twitter? Hoe vaak plaats je iets en wat plaats je dan bijvoorbeeld? Hoe vind je in de enorme berg meuk (die ook op Twitter staat) nou nét wat voor jou interessant is? Dat en meer leer je over Twitter.
• Facebook: Het verschil tussen een privéprofiel en een bedrijfspagina. Hoe werkt het? Wat plaats je wel/niet? Hoe vaak en wanneer? Hoe meet je of dat ook iets oplevert? Wat zijn fans, likes & mentions? Welke voordelen kan ik zakelijk halen uit Facebook groepen? Wat kan ik met Facebook advertenties? (bijvoorbeeld een vacature onder de aandacht brengen bij exact de juiste doelgroep). Dat en meer leer je over Facebook.
• LinkedIn: Wat is het verschil tussen zakelijke pagina’s en persoonlijke profielen? Hoe richt ik een goed LinkedIn profiel in? Hoe manage ik mijn eigen profiel én dat van mijn manager én die bedrijfspagina?
• Moet ik (zakelijk) ook iets met platformen als Instagram? Pinterest? Snapchat? WhatsApp, Slack, Periscope? Facebook live?

Voor alle genoemde platformen geldt dat we kunnen behandelen:
• Hoe maak, en beheer ik een (bedrijfs)account?
• Hoe maak, en beheer ik een Twitter-account? (Voor mijzelf, de zaak en/of mijn manager)
• Hoe maak, en beheer ik een LinkedIn (bedrijfs)account? (Voor mijzelf, de zaak en/of mijn manager)
• Welke hulpmiddelen (Denk aan software, app’s etc) zijn er om overzicht te houden, resultaten te meten, al deze profielen te managen op zo’n manier dat het ook nog eens niet meer tijd kost dan strikt noodzakelijk.
• Hoe kan ik het beste vacatures uitzetten via diverse socialmediakanalen?
• Welke manieren/tools zijn er om online te inventariseren wat er over mij, mijn manager en onze organisatie gezegd wordt op Social Media?
• Hoe ga ik om met negativiteit op Social Media?
• Welke privacy-instellingen zijn aan te raden op de diverse profielen?

Onze Expert is, Jelle Drijver. Als spreker en trainer enthousiasmeert en informeert hij groepen van klein tot groot over Social Media & Online positionering. Wekelijks publiceert hij op zijn eigen sites en op Frankwatching.com (een van ’s Nederlands grootste platformen op gebied van Marketing en Communicatie).

Vanuit zijn enthousiasme voor de online-mogelijkheden geeft hij praktische trainingen over:
• Online positionering (Social Media, WordPress websites, Online marketing, zoekmachine optimalisatie (SEO), social advertentie campagnes, monitoren en bijsturen)
• Het Nieuwe Werken (Sneller, makkelijker en efficiënter werken door gebruik van handige tools)
• Google Apps 4 Businesses (super efficiënt samen werken zonder beperking van plaats of tijd. Documenten delen, samenwerken in documenten, presentaties, spreadsheets, agenda’s delen en meer)

Kosten
Voor Assistants die via Assistant2 werkzaam zijn, is deze training gratis en valt deze training onder het Persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT). Oud Assistants kunnen één keer per jaar kosteloos deelnemen aan een training.

Indien jij nog niet via Assistant2 werkt of hebt gewerkt en jij via jouw werkgever deel wilt nemen, bedragen de kosten voor deze training € 250,- exclusief BTW. Kom jij met z’n tweeën? Dan mag jouw collega Assistant kosteloos deelnemen. De kosten zijn inclusief lunch, koffie, thee en frisdrank.

Certificaat van deelname
Uiteraard ontvang je na deelname een certificaat als bewijs van het doorlopen van de training.

Locatie
Koninginnegracht 25 in Den Haag.

Datum + Tijdstip
16 november 2023 van 9.30 uur tot 17.30 uur.

Voor deze training dien je een laptop mee te nemen. 

Reacties van onze deelnemende Assistants op de voorgaande training?
‘Het enthousiasme van de trainer. Hierdoor hield ik mijn aandacht tijdens de online training erbij. Hij kon zaken levendig uitleggen.’
Jelle brengt alles op een leuke en grappige manier waardoor het niet als een cursus/ training aanvoelt.
‘Het geheel klopte gewoon, goed gestroomlijnd, A2 Waardig!’
‘Het is zo toepasbaar, de trainer Jelle was zo leuk interactief en onthield alles! Hele mooie locatie!’
‘Zonet ontving ik het certificaat van deelname voor de training “Social Media”. Dank daarvoor, erg professioneel! En nogmaals bedankt voor de uitnodiging voor deze interessante en leerzame dag; ik heb er enorm van genoten en veel geleerd!’

Enthousiast? Van harte welkom! Klik op de rode button om jezelf aan te melden.

Vragen over deze training?

Neem gerust contact op via LOT@Assistant2.nl of  088 022 23 99.

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zeven maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier iaan voor een vrijblijvende kennismaking.