nieuws

waar je wat aan hebt.

Zo word je blijer op kantoor

21 oktober 2021

Werken op kantoor heeft zo z’n voordelen en z’n nadelen. Je kunt prettiger met elkaar vergaderen en overleggen houden, het korte sociale praatje, je sluit je werkdag echt af als je op kantoor werkt. Maar er worden ook zeker nadelen genoemd. Zo schreven wij al eerder over kantoorergernissen. We geven je een aantal tips hoe je een aantal kantoorergernissen kunt verhelpen.

Men noemt regelmatig dat lawaaiige en aandacht vragende collega’s, vieze toiletten, collega’s die ruimtes rommelig achterlaten en een slecht binnenklimaat een bron van ergernissen zijn op kantoor. Hoe kun je dit verhelpen? Enkele tips:

Collega’s die maar raak vragen
Laat je niet steeds afleiden door vragende collega’s. Jij kunt je zo namelijk niet concentreren op je eigen werk. Durf regelmatig nee te zeggen (training Assertiviteit kan helpen). Of vraag diegene om op een later tijdstip terug te komen wanneer dat jou schikt. Vaak is het probleem dan vanzelf al opgelost door je collega.

Collega’s die lawaai maken
Geef aan dat jij last hebt van het lawaai. Mocht dat niet helpen bespreek dan het probleem met je leidinggevende. Zorg dat er een plek is waar men rustig kan doorwerken.

Algemene afleiding
Laat je niet leiden door de waan van de dag, maar hou je aan vaste tijden voor behandelen van emailtjes, maak een takenlijst, werk met oordopjes in of een noice-cancelling headphone. Je kunt zelf een hoop verhelpen en bespreek de ergernissen als je het zelf niet kunt oplossen.

Los ergernissen gelijk op
Blijf niet onnodig lang met de ergernissen rondlopen. Dit maakt je werk er namelijk niet leuker op. Spreek mensen er op aan of diegene die er verantwoordelijk voor is. En heel belangrijk, let op de tone of voice hoe je het overbrengt.

Vaker lachen
Cliché, maar het werkt echt als je vaker met je collega’s kunt lachen. Humor op de werkvloer is zo belangrijk! Dit schept een band met je collega’s en je hebt weer extra energie door het lachen. Waar heb jij de laatste keer verschrikkelijk hard om moeten lachen met je collega’s? We zijn benieuwd en willen graag met je meelachen. Mail naar Marketing@Assistant2.nl

Bron: FD persoonlijk 28 augustus 2021

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.