nieuws

waar je wat aan hebt.

Zo houd je een goede balans tussen werk en privé tijdens het thuiswerken

31 juli 2020

Werk jij alweer op kantoor of zit jij nog steeds aan je keukentafel met je laptop hard te werken? Als dat laatste het geval is dan heb je vast gemerkt dat het thuiswerken er soms voor zorgt dat de grens tussen werk en privé steeds verder vervaagd. Voor je het weet zit je achter je laptop je ontbijt en lunch te eten en sluit je je computer steeds later af. Wij delen wat tips over hoe je een goede balans houdt tussen werk en privé, juist tijdens het thuiswerken. 

Gebruik je reistijd om te sporten
Zat jij elke dag een uur terug naar huis in de auto of trein? Gebruik die tijd dan niet om langer door te werken maar om een momentje voor jezelf te pakken. Maak een lekkere wandeling of doe een work-out. Zo kun je sporten ook meteen van je to-do lijst strepen.

Sluit je werkdag af met een vaste routine
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opruimen van je werkplek. Zo is de werkdag officieel afgesloten en kom je minder snel in de verleiding om nog even je mail te checken.

Stel duidelijke grenzen voor jezelf
Maak duidelijke afspraken met jezelf en hou je hier aan. Je hoeft dat telefoontje na werktijd niet op te nemen en die mail kun je ook morgen beantwoorden. Niemand verwacht van jou dat je langer of meer werkt omdat je thuis bent, dus leg jezelf ook niet die verplichting op en geef je grenzen aan.

Wandel tijdens het werken
Zit jij dagelijks uren in calls omdat jullie elkaar vanuit huis op de hoogte moeten houden? Dat telefoongesprek kun je ook wandelend doen! Woont een collega in de buurt? Dan kunnen jullie er samen op uit en houd je je vergadering wandelend op 1.5 meter.

Maak leuke plannen buiten werktijd
Door in je vrije tijd plannen te maken is het makkelijker om je werk af te sluiten, je kijkt namelijk uit naar de leuke dingen die je gaat doen.

Bron: WomensHealth 

 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.