nieuws

waar je wat aan hebt.

Zo blijft je geheugen scherp

8 november 2021

We worden steeds ouder en blijven langer gezond. Maar een goed geheugen is op hoge leeftijd geen vanzelfsprekendheid. Daarom moeten we ons geheugen scherp houden door ze actief te houden zo lang we kunnen. Maar hoe doe je dat?

Uit onderzoek van de Universiteit van Californië zijn er 6 factoren die kunnen helpen om scherp te blijven. Want vanaf je veertigste begint je geheugen helaas af te nemen. Jij wilt toch ook zo scherp als een mes en bij de tijd blijven? Denk bijvoorbeeld aan Queen Elizabeth (95), Joe Biden (78) meesterbelegger Warren Buffett (90). Mensen die nieuwsgierig zijn, nog op late leeftijd aan het werk zijn (betaald dan wel vrijwilligersfunctie), genieten van het leven en er vaak graag op uitgaan zijn meestal de super agers die nog heel actief en scherp zijn. Dus begin met onderstaande tips:

Nieuwe dingen leren
Blijf leren, ook als het om iets gaat wat niet je interesse heeft, maar waarvan het wel handig of essentieel is om er wat van te weten in een veranderende wereld. Hou bijvoorbeeld niet vast aan een oude mobiele telefoon. De techniek blijft zich ontwikkelen en je moet daarin mee. Hiermee blijf je zelf ook bij en sluit je jezelf niet uit!

Ingewikkelde oefeningen doen
Zorg dat je oefeningen doet die je steeds iets meer uitdagen.

Iemand die je aanmoedigt
zoek een coach of buddy die je kan aanmoedigen om door te gaan wanneer het moeilijk wordt. Zo haak je niet te snel af als het te moeilijk wordt.

Fouten maken mag!
Je leert van je fouten, dus geen probleem.

Serieus leren
als je serieus leert en met toewijding heb je meer succes en voldoening van je werk

Verschillende vaardigheden oppakken
Pak gelijk minstens 3 vaardigheden op die je wilt leren, zodat je kunt afwisselen.

 

 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.