nieuws

waar je wat aan hebt.

Zie je mij? Huh … maar ik zie jou niet

30 december 2020

Assistant2 is fan van Japke-d Bouma en Japke is ook wel een beetje fan van Assistant2 of in ieder geval van Fons Scheltema. Is natuurlijk niet voor niets dat Fons Scheltema is opgenomen in haar nieuwste boek ‘Hoe vind je zelf dat het gaat?’ over Assistants, secretaresses en je passie volgen.

Anyway, Japke-d Bouma heeft de NRC lezers gevraagd, net als in voorgaande jaren, wat ze het meest ergerniswekkende jargon op de werk vonden in 2020. De ergste jeukkantoortaal, een mooi overzicht die je een lach op je gezicht gaat brengen van herkenning.

De meeste reacties zijn gekomen over het videobellen, het komt je vast wel bekend voor … het nieuwe fenomeen van 2020. Iedereen heeft er wel mee te maken gehad, maar ‘Je staat nog op mute‘ is het meest genoemd als ergerniswekkende jargon, samen met ‘Zie je mij? Ik zie jou niet…. ‘. Op de 2e plaats ‘Ik moet zo een call in’ en nog zo’n wenkbrauw-optrekkende uiting: ‘ik heb even een momentje bij je ingeprikt’.

Lees zelf het hele stuk op NRC. 

Aan welke jeukkantoortaal heb jij je dit jaar geërgerd? Mail jouw woord of ergernis naar marketing@assistant2.nl. Gooi die negativiteit er maar even uit, om 2021 nog positiever te beginnen 🙂

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.