nieuws

waar je wat aan hebt.

Woensdag … Testdag jaaaaaaaaaaaaaaaaa…..Ken jij alle Nederlandse uitdrukkingen en gezegden?

20 mei 2020

Een van de pijlers van Assistant2 is het laten door ontwikkelen van Assistants. Zodat ze klaar zijn voor nu én morgen. End at doen wij al sinds 2007! 

Woensdag Nederlandse Taaldag ….. onze vaste rubriek in het corona tijdperk. Deze week is het een test Uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Wat betekenen uitdrukkingen als een storm in een glas water, boter op het hoofd hebben of de honneurs waarnemen? Om kranten, boeken, e.d. te kunnen begrijpen, moet je over een goede woordenschat beschikken en veel uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden kennen. Met onze test kun je vaststellen hoe het met je kennis van het Nederlands idioom is gesteld. 

Wist je dat…. muziek een gedeelte van je hersenen stimuleert dat beweging aanstuurt? Want bij goeie muziek wil je lichaam vaak meebewegen. Naar muziek luisteren is al goed, maar nog beter is om een instrument te bespelen. Onderzoekers zien dat kinderen die een instrument bespelen een betere communicatie hebben tussen de twee hersenhelften. De rechterkant, waar emotie en remmingen zitten, werkt beter samen met de linkerkant, vanwaaruit actie wordt aangestuurd. Het empathisch vermogen groeit door muziek te maken. Dus of je nou jong of oud bent, een muziekinstrument bespelen is gewoon heel erg goed en leuk. Je bent nooit te oud om te leren, toch?

Test je kennis van spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegden

Succes met de 15 vragen en blijf door ontwikkelen!

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.