nieuws

waar je wat aan hebt.

Woensdag…….Hoe groot is jouw woordenschat?

13 mei 2020

Een van de pijlers van Assistant2 is het laten door ontwikkelen van Assistants. Zodat ze klaar zijn voor nu én morgen. 

Woensdag ….. tijd om je Nederlandse taal te testen en even je hersenen goed te prikkelen, onze vaste rubriek in het corona tijdperk. Deze week is het een test Woordenschat. Wat betekenen woorden als bonafide, cruciaal, nivellering en fictief? Om kranten, boeken, e.d. te kunnen begrijpen, moet je over een goede woordenschat beschikken. Een mooie test om te meten hoe groot je woordenschat is.

Wist je dat…. als je slaapt je brein actief is? Denk maar aan dromen en alle lichaamsfuncties, zoals ademhalen etc, die dan gewoon doorgaan. De frontale lob van je hersenen, die overdag zorgt voor de structuur in je gedachten, staat ‘s nachts op een laag pitje. Dat verklaart waarom samenhang in dromen vaak ontbreekt. Slaap is enorm belangrijk voor het herstel van hersenen en lichaam. Ook levert de nacht veel creatieve ideeën op omdat je brein overschakelt op het default mode network (DMN). Dat leidt tot creatief denken en een groter probleemoplossend vermogen. Een kladblok met pen op je nachtkastje, als je wakker schiet geprikkeld door een idee/gedachte,  is dus echt een goed idee, ook omdat je ‘s nachts dingen minder goed onthoudt.

Test je Woordenschat

Succes met de 15 vragen en blijf door ontwikkelen!

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.