nieuws

waar je wat aan hebt.

Wie goed ligt bij collega’s krijgt meer voor elkaar

25 juni 2020

Hoe zorg je ervoor dat anderen meegaan met jouw ideeën en dat je hen overtuigt dat jouw manier de juiste is?

A:   ik kom met stevige argumenten
B:   ik laat mijn kennis en ervaring blijken
C:   ik zorg dat anderen mij aardig vinden

Het juist antwoord blijkt C, maar bijna niemand kiest dat, aldus Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie, auteur en spreker. Het is zelfs zo dat uitleg overbodig wordt als een ander je aardig vindt. Dan doen ze gewoon wat je vraagt. Als ze de pest aan je hebben heeft een motivatie totaal geen zin, want dan bedenken ze namelijk wel een reden om je argumenten te weerleggen. Sociaal kapitaal is van groot belang. Oftewel het emotionele krediet dat je bij anderen hebt. Als je het goed kan vinden met je collega’s, heb je een hogere gunfactor en dat kan behoorlijk bepalend zijn voor je carrière.

Vrouwen hebben de naam om sociaal sterker en empathischer te zijn, maar mannen werken in de praktijk veel meer aan hun gunfactor. Roos Vonk legt dit uit: ‘Vrouwen focussen vooral op hard doorwerken en hun taken zo goed mogelijk uitvoeren, en verwachten dan dat dat wordt opgemerkt, en dat daar vervolgens vanzelf een nieuwe baan uit voortkomt. Mannen netwerken meer. Ze lopen gemakkelijker even bij collega’s binnen, of gaan samen de kroeg in. Op die manier wordt er gewoonweg eerder aan hen gedacht zodra er een hogere functie vrijkomt. Dat is uiteindelijk een stuk efficiënter.’ Ook blijkt dat je wint aan krediet als je fysiek aanwezig bent en direct contact hebt met je collega’s. Thuiswerken is prima en op dit moment een noodzakelijk kwaad vanwege Corona, maar doe dit niet te veel.

Wil je meer weten over de psychologie op het werk, lees dan haar boek: Collega’s en andere ongemakken, de psychologie van de werkvloer – Roos Vonk 

Bron: Harper’s Bazaar Business – april/mei 2020

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.