nieuws

waar je wat aan hebt.

Vakantie! Ben jij het off-line-modus type of het standby-modus type?

27 juli 2020

Veel mensen kiezen juist in deze tijd voor een vakantie in Nederland, maar ben je dan wel echt helemaal ‘weg’ van je werk? Het voelt namelijk alsof je makkelijker stand-by kunt staan voor je leidinggevende. Hoe zorg je er voor dat je echt even weg bent van je werk?

Veel Assistants willen op de hoogte blijven van wat er speelt op ‘het werk’ en checken zelf één of meerdere keren per dag hun email tijdens hun vakantie. Dat geeft rust en je verzuipt niet direct na je vakantie in de tientallen e-mails. Dat is natuurlijk prima, zolang je er maar duidelijke afspraken over maakt met je manager, je ‘vakantiegenoten’ en jezelf ook echt even vakantie gunt. Je hebt gewoon rust nodig om je batterij op te laden.

Helemaal off-line zijn? Als je écht wilt uitrusten op vakantie, kun je het beste de werktelefoon en laptop thuislaten. Maar e-mailberichten negeren is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe krijg je als Assistant dat voor elkaar?

  1.  Zet de ‘out of office reply’ al drie dagen voor vertrek aan. Zo raak je niet bedolven onder last-minute taken.
  2.  Zet de autoreply gelijk op een dag later dan de dag waarop je terugkomt. Zo kun je eerst je overvolle mailbox lezen en een nieuwe planning maken.
  3.  Verwijs in de auto-reply door naar een collega die je werk of email waarneemt.
  4.  Instrueer de collega om urgente emails af te handelen
  5.  Laat e-mailberichten van bepaalde afzenders automatisch verplaatsen naar een bepaalde map.

Wij wensen je een fijne vakantie, in de totale off-line-modus, in de standby-modus, of de aan-modus. Geniet in ieder geval, en houd ook rekening met elkaar door de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen door na je vakantie ook weer gezond en uitgerust terug te komen. Samen sterk, samen tegen Corona.

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.