nieuws

waar je wat aan hebt.

Uitzwaaien … Sharon, van Project Assistant naar Projectsecretaris….

28 september 2022

Sharon gaat na 1 jaar in vaste dienst bij onze bekende Partner in het Rotterdamse. Sharon is een van onze toppers die als Project Assistant zich als een vis in het water daar voelt. Tijd om haar vleugels uit te slaan bij Assistant2 en zich verder te ontwikkelen richting de functie van Projectsecretaris bij onze Partner. We stellen Sharon nog een laatste paar vragen….

Wat heb jij de afgelopen periode bij Assistant2 gedaan?
Na het afronden van mijn studie en bij verschillende werkgevers ervaring opgedaan ben ik vorig jaar september begonnen als projectmedewerker bij één van de Partners, een overheidsinstelling. De functie projectmedewerker is vergelijkbaar met de functie van een Assistant. Je bent als het ware een ‘Spin in het web’ en zorgt dat de processen binnen de projecten soepel verloopt. Je kunt denken werkzaamheden zoals: notuleren, agendabeheer, financiële administratie, organiseren van (digitale) bijeenkomsten, aanspreekpunt voor het projectteam en bewoners etc.

Hoe heb jij de samenwerking met Assistant2 ervaren?
De samenwerking met A2 heb ik als fijn ervaren. A2 is telefonisch en per mail goed te bereiken. Ook toont A2 met regelmaat interesse in jouw ervaring en persoonlijk ontwikkelproces (ons Persoonlijk Ontwikkel Traject – LOT). Het contact wordt goed onderhouden. De trainingen die worden verzorgd zijn heel leuk om te volgen. Je leert mede-Assistants kennen, deelt ervaringen, leert nieuwe tips & tricks en je vergroot tegelijkertijd jouw netwerk.

Op welkegelegenheden kijk jij met veel plezier terug?
De dagen dat ik bij A2 op kantoor mocht komen werken. Dat zorgde ervoor dat ik niet alleen thuiswerkte, maar ook in andere omgeving. En de training ‘Assertiviteit’ die ik heb gevolgd. Daar heb ik mede-Assistants leren kennen en was het heel leuk om ervaringen met elkaar te delen.

Waar ga jij je de komende tijd mee aan de slag?
Per september ga ik in dienst bij de Partner. Daar zal ik een traject volgen waarbij ik word opgeleid tot projectsecretaris. Ik ben erg enthousiast over de trainingen die ik ga volgen en hoe ik deze zal toepassen in de praktijk.

Welke training heb jij als laatste genoten en wat doe jij aan jouw ontwikkeling?
De laatste training die ik heb gevolgd is ‘Assertiviteit’. In september zal ik een verdiepende training volgen over projectmatig werken.

Wat hoop jij te leren bij het bedrijf waar jij gaat werken?
Ik wil meer leren over de fases de projecten doorlopen, de tussen- en eindproducten en het bestuurlijke besluitvormingsproces.

Heb jij leuke tips voor collega Assistants?
Let goed op jezelf, bewaak je grenzen en heb vooral plezier in je werk.

Waar sta jij over vijf jaar?
Mijn doel is om over vijf jaar in ieder geval al meerdere jaren werkzaam te zijn als projectsecretaris. Wellicht heb ik tegen die tijd interesse in een andere functie of takenpakket. Maar dat zie ik tegen die tijd wel. Er kan heel veel gebeuren binnen een jaar.

Sharon, je bent een topper en fijne Assistant! We zijn blij dat jij nu een vaste aanstelling hebt gekregen bij onze bekende Partner in het Rotterdamse. Ze hebben absoluut een goeie aan jou! We wensen je enorm veel succes met je carrière pad naar Projectsecretaris en veel werkplezier! Kom zeker nog eens langs voor een bakkie als je in de buurt bent. 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.