nieuws

waar je wat aan hebt.

Trends 2021: Uit – Beoordelingsgesprek / In – Vinger aan de pols

14 december 2020

Het jaarlijkse beoordelingsgesprek is niet meer van deze tijd. Uit onderzoek van vakbond CNV onder 1200 leden vindt 38 procent dat het jaarlijkse beoordelingsgesprek afgeschaft zou moeten worden. Driekwart wil liever meerdere keren per jaar een kort gesprek met de leidinggevende, dan één beoordeling aan het eind van het jaar.

En zeker nu in dit coronajaar is het haast niet mogelijk om aan de hand van je prestaties beoordeeld te worden. Ook Fons Scheltema, directeur/eigenaar van ondermeer Assistant2 vindt het veel belangrijker om te kijken naar de persoonlijke ontwikkeling en hoe je gegroeid bent, in plaats van alleen maar te kijken naar de behaalde meetbare prestaties. Afgelopen jaar valt er namelijk niets of weinig te meten. Hou continue vinger aan de pols in plaats van 1 of 2 keer per jaar een functioneringsgesprek gevolgd door het beoordelingsgesprek.

Op de onderzoeksvraag van CNV ‘Ga je beter functioneren door het beoordelingsgesprek?’, antwoordt slechts een op de vijf deze vraag met ‘ja’, meer dan de helft zei ‘nee’. Een derde van de werkenden vindt beoordelingsgesprekken niet nuttig en meer dan 20 procent zegt dat het beoordelingsgesprek hen zelfs demotiveert. Voor veel mensen voelt het beoorde­lings­ge­sprek alsof ze op het matje bij de leidinggevende worden geroepen.

En heb je wel komende week een beoordelingsgesprek dan heeft carrièrecoach Charlotte van ‘t Wout 3 tips voor je om goed voorbereid het gesprek in te gaan:

  1. Ga niet om een loonsverhoging of bonus vragen op dit moment. Want al je collega’s gaan hier om vragen en daarom is de timing niet handig. Ook heeft jouw manager strakke budgetten al gekaderd.
  2. Houd het beoordelingsgesprek positief. Als er iets niet goed gaat maak je dit gelijk bespreekbaar op het moment dat het speelt. En dus niet pas bij je beoordelingsgesprek.
  3. Zorg voor een goede voorbereiding. Net als bij een sollicitatiegesprek bereid je je ook altijd goed voor. Zet op een rijtje wat je hebt betekent voor het bedrijf en wat je mindere punten zijn gebleken en waar je aan wilt gaan werken. Zo is de kans namelijk veel groter dat jij en je leidinggevende het gesprek met een positief gevoel afsluit.

Wat vind jij? Beoordelingsgesprek of continue vinger aan de pols? Laat het ons weten via Marketing@Assistant2.nl.

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.