nieuws

waar je wat aan hebt.

Tips voor managen op afstand

11 augustus 2020

Dat het thuiswerken een blijvertje is nu echt wel duidelijk. En dat brengt wel een andere vorm van leidinggeven met zich mee dan wanneer iedereen normaal gesproken op kantoor aanwezig is. Hoe geef je leiding aan een team dat vanuit huis werkt? Een aantal praktische tips.

Veilig leerklimaat creëren
Medewerkers die nu thuiswerken zijn vooral op zichzelf aangewezen. Prioriteren, plannen, initiatief nemen, iedereen moet het helemaal zelf doen. En dan wordt vrijwel iedereen geconfronteerd met iets wat hij/zij niet goed kan. Belangrijke taak voor de manager is om een veilig leerklimaat te creëren zodat medewerkers om hulp durven te vragen. Dit schept vertrouwen en op deze manier groeit de veerkracht van het gehele team.

Doeltreffende conference meetings/calls
Technologie is op dit moment waar veel medewerkers mee worstelen. Dagelijkse meetings via Zoom of Teams zijn voor sommige mensen nog steeds lastig vanwege de geringe kennis van deze programma’s en daarnaast blijven mensen niet scherp tijdens deze online meetings. Als manager neem je een duidelijke voorzittersrol op je en zorg je voor een agenda, bewaakt de tijd, je parkeert discussies voor een later moment etc. En wat erg fijn is, bespreek de knelpunten van de techniek en evalueer dit door tips met elkaar te delen. Laat iedereen even aan het woord door de vraag te stellen: ‘Waar ga jij mee aan de slag vandaag of deze week?’, op deze manier heb je iedereen ook echt even gezien, al is het dan wel op afstand. Maar dat is het ‘nieuwe’ normaal.

Bron: Managersonline.nl

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.