nieuws

waar je wat aan hebt.

Tips voor leidinggevenden van de beste voetbalcoach

21 april 2023

Onlangs is een Nederlandse voetbalcoach door FIFA uitgeroepen tot beste van de wereld. Leiderschap in het kwadraat kun je het ook noemen. Hoe kun je het beste in mensen naar boven halen? De manier van leidinggeven van voetbalcoach Sarina Wiegman (Nederlands vrouwenelftal) is ook zeker toepasbaar op kantoor.

 

 

Hoe haal je het beste in je mensen naar boven? Wat tips voor leidinggevenden die coach Wiegman zelf ook toepast:

  1. Gebruik geen stemverhef. Maar gebruik een respectvolle manier om je boodschap over te brengen en blijf dus kalm.
  2. Winnen? Focus niet op de winst. Maar ga voor connectie en verdiep je oprecht in de persoon.
  3. Bespreek voor en na, maar laat ruimte in het midden. Bespreek vooraf wat ieders rol is. Geef vertrouwen en laat medewerkers hun verantwoordelijkheid nemen. En vervolgens blik je in detail terug, zodat het hele team ervan kan leren.
  4. Maak samen een plan. Hoe hou je mensen gemotiveerd om hun taak uit te voeren? Stel het actieplan altijd in dialoog op, dit leidt tot meer betrokkenheid bij de uitvoering.
  5. Fouten maken mag. Elke dag een stukje beter worden en van fouten maken leren we. Prijs de werknemers om hun inzet, niet om het resultaat.

Heb jij zelf nog aanvullende tips? Mail ze naar marketing@assistant2.nl

Bron: Financieele Dagblad – 7 maart 2023

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.