nieuws

waar je wat aan hebt.

Tips voor het creatief schrijven van webteksten, persberichten en rapporten

7 september 2021

Je wilt het liefst uitblinken met leuke, originele teksten en niet altijd de standaard zinnen gebruiken in bijvoorbeeld je webteksten, LinkedIn updates of persberichten. Maar hoe kun je de inhoud zakelijk houden en toch een creatieve tekst creëren? Donderdag 28 oktober organiseren wij de training Creatief Zakelijk Schrijven en die antwoord geeft op deze vragen.

Onze Expert, Manou van de Zande, gaat jou in deze praktijktraining de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Hoe kom je op die pakkende openingszin? Wat is beeldend en uitnodigend schrijven? Hoe kun je spelen met de toon en stijl en een band met je lezer smeden zodat hij/zij jouw stuk tekst volledig leest en niet voortijdig stopt? Voor deze training heb je meer dan 6 jaar werkervaring als Assistant/Ondersteuner.

Alvast wat tips voor het schrijven van goede webteksten:

  1.  Ken je publiek / lezer. Door de woorden en je schrijfstijl aan te passen aan je doelgroep, voelen bezoekers zich direct meer aangesproken.
  2. Schrijf actieve webteksten.
  3. Schrijf je teksten als het kan zo veel mogelijk informeel en hanteer een ongecompliceerde stijl. Ook dit is deels afhankelijk van je doelgroep.
  4. Bouw je webteksten goed op en gebruik kopjes en alinea’s zou hou je de lezer geboeid en kan de lezer de teksten snel scannen.
  5. Call to action (CTA). Wat wil je lezer na het lezen van de pagina laten doen? Wil je dat ze iets bestellen, iets downloaden op je website of contact opnemen? Dat kan met een duidelijke link aan het einde van je tekst of een complete actieknop onder je tekst. Zoals hieronder 😉

Word jij enthousiast van bovenstaande en wil jij de vaardigheid creatief zakelijk schrijven (verder) ontwikkelen? Meld je dan gelijk aan voor deze training op 28 oktober.

Het is niet alleen goed voor je ontwikkeling, maar ook erg leuk om met gelijkgestemden deze training te volgen. Meer informatie? Mail  LOT@Assistant2.nl.

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.