nieuws

waar je wat aan hebt.

Tips om te blijven focussen

18 november 2020

Je concentreren op je werk is soms best een opgave. Hoe kun je je focus houden terwijl er allerlei mailtjes in je mailbox komen die je zou moeten beantwoorden. We geven je wat tips om je bij de les te houden.

Wees gemotiveerd
Concentratie en motivatie zijn sterk met elkaar verbonden. Als je geen motivatie hebt, dan valt je concentratie ook weg. Vind zo veel mogelijk voordelen waarom je de taak zou moeten afronden en zou kun je makkelijker je focus bewaren.

Tijd goed indelen
Schat bij elke taak in hoelang je er ongeveer over wil én gaan doen. Een stukje timemanagement komt hier bij kijken. Want je kunt je niet focussen als je steeds op de klok en in je agenda moet kijken of je het allemaal wel gaat redden.

Ga niet multitasken
Het klinkt stoer als je allerlei dingen tegelijk kan doen, maar funest voor het focussen. Je brein moet namelijk de hele tijd opnieuw focussen. Bundel taken die veel op elkaar lijken, bijvoorbeeld een uur mailtjes wegwerken, of een bel-uurtje voor al je belafspraken. Dit is veel efficiënter dan de hele dag door je mail te klikken of telefoontjes tussendoor plegen.

Minimaliseer afleidingen
Zet je geluid van je smartphone uit en leg het toestel in de la van je bureau, dan kun je de neiging om steeds op je toestel te kijken gemakkelijker weerstaan dan wanneer je deze met geluid aan op je bureau legt. Verwijder zo veel mogelijk afleidingen om te leren focussen.

Maximaal 3 to-do-taken
Zet niet te veel to-do’s op je lijstje. Als je steeds het idee hebt achter de feiten aan te lopen door de vele to-do taken geeft dit een onrustig gevoel en spring je van de hak op de tak. Hou het aantal taken beperkt zodat je er een fijn gevoel aan over houdt aan het einde van de dag. En alles wat je extra doet, geeft je een nog beter gevoel. Klinkt zo simpel toch?

Oefen je concentratie
Concentratie oefeningen zijn gemakkelijk om te doen in je vrije tijd. Wees bewust van je concentratie door bijvoorbeeld een boek te lezen en zo lang mogelijk met niets anders bezig te houden. Of kijk naar een serie zonder elke keer je telefoon erbij te pakken. Denk tijdens het eten alleen aan je gerecht wat op je bord ligt en laat je gedachten niet afdwalen. Wandel eens met de hond en probeer aan niets anders te denken dan aan je hond. Je krijgt steeds meer focus, waardoor deadlines op het werk een stuk makkelijker kunnen worden.

Heb jij nog meer tips hoe je je focus kunt houden tijdens het werk? Laat het ons weten via marketing@assistant2.nl. En wil je werken aan beter timemanagement, schrijf je dan in voor deze training.  

 

 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.