nieuws

waar je wat aan hebt.

Thuiswerkende werknemer voelt zich betrokkener dan ooit

16 juli 2020

Thuiswerken werd voorheen niet groots toegejuicht mede omdat je letterlijk niet zichtbaar bent op de werkvloer. Maar door de coronacrisis is het thuiswerken bijna het nieuwe ‘normaal’ geworden. Als de kantoren straks in september naar verwachting grotendeels weer opengaan zal een groot deel van de werknemers nog steeds vanuit huis blijven werken. Het tast namelijk de loyaliteit van medewerkers niet aan, blijkt uit onderzoek.

Twee van de vijf werknemers willen na de crisis evenveel of zelfs nog meer uren thuiswerken. Een op de drie werkgevers wil dat ook faciliteren. De behoefte om thuis te blijven werken is het sterkst bij financiële dienstverleners, adviesbureau en IT-bedrijven en het kleinst in de juridische sector, de zorg en het onderwijs.

Werkgevers zien steeds meer de voordelen van het thuiswerken. Bijna twee derde heeft er alle vertrouwen in dat de inzet van de werknemers thuis even hoog is als op kantoor. Een vijfde klaagt over onvoldoende zicht op thuiswerkers en bij een op de drie signaleert men een dalende productiviteit. De loyaliteit is afgelopen tijd sterk toegenomen, mogelijk voelt men zich dankzij thuiswerken autonomer of minder gestrest. Of mogelijk door de angst voor het virus wat elkaar verbindt. De werkgevers doen er goed aan om werknemers vast te houden door veel waardering te blijven schenken aan de werknemers in bijvoorbeeld contact, attenties en hulp bij de inrichting van de thuiswerkplek.

Bron: Het Financieele Dagblad – dinsdag 7 juli 2020

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.