nieuws

waar je wat aan hebt.

Terug naar kantoor. Of niet?!

18 september 2020

Het plan was om vanaf 1 september weer iedereen naar kantoor te laten komen. Dat was het plan, dat was een hoopgevend bericht en uitzicht voor zowel werkgevers als werknemers. Het pakt anders uit. Veel bedrijven doen het rustig aan en parkeren deze plannen voorlopig in de ijskast. Thuiswerken blijft de norm, met mogelijk een structureel karakter. We komen alleen nog incidenteel naar kantoor voor vergaderingen of belangrijke besprekingen. 

Grote bedrijven passen opnieuw hun plannen aan en houden hun bezetting op kantoor tot het minimum. Er zijn veel medewerkers die klagen over het gebrek aan sociaal contacten, collegiale feedback en nog een knelpunt is het inwerken van nieuwe collega’s. Ook zullen er vele arbeidsvoorwaarden gaan veranderen nu er massaal wordt thuisgewerkt.

In ieder geval heeft het coronaviris de ondersteunende beroepen in een wurggreep. Immers als er niet op kantoor wordt gewerkt, wat is dan nog de toegevoegde waarde van de receptionist of andere ondersteunende beroepen? We werken anders vanuit huis. Managers doen zelf meer en anders. We werken directer en digitaal. Waar gaat het heen? Lees ook de resultaten van ons jaarlijks onderzoek toegespitst op Corona en ontwikkelen.

Lees onderstaand het hele artikel.

Bron: Het Financieele Dagblad 14 september

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.