nieuws

waar je wat aan hebt.

Stop met sorry zeggen. Zes lessen voor potentiële vrouwelijke leiders.

11 maart 2020

Ambities hebben. Sommige hebben er tig, anderen nemen genoegen met hoe hun carrière stilletjes aan verloopt en hebben er geen enkele.

Maar er zijn wel degelijk wat lessen die vrouwen kunnen volgen om aan hun zichtbaarheid te werken, zeker als je de ambitie hebt om een powervrouw te worden of volmaakt leider. Ook voor Assistants, HRM adviseurs etc die geen leiderschapsambities hebben zijn dit interessante lessen:

Reken af met onzekerheid
Vrouwen lijden twee keer zo vaak als mannen onder het imposter syndrome: hoe succesvol ook, ze zijn bang dat ze ieder moment door de mand kunnen vallen. Vrouwen proberen zich steeds opnieuw te bewijzen of zich juist onzichtbaar te maken en vroegtijdig de handdoek in de ring te gooien. Niet doen! Wees zeker van jezelf. Onze training Assertiviteit kan daar bijvoorbeeld ook bij helpen.

Zet het juiste machtsmiddel in
Mix en match met verschillende machtsmiddelen. Bijvoorbeeld, vragen om hulp kan een hoop informatie opleveren en geeft dus macht. Smeed coalities en bondjes, ook met collega’s die je niet aardig vindt (denk strategisch).  Macht door prestatie en profilering, met name mannen opereren op dit niveau, ook wel egomacht genoemd. En vervolgens macht door reflectie en zelfkennis, dit beheersen veel vrouwen van nature. Je vergroot je invloed door je open op te stellen en kracht van anderen te gebruiken. Combineer dit met egomacht, want anders ben je te soft.

Overtuigingskracht  
Zorg dat je krachtig, aardig én cool bent. Actief taalgebruik geeft je meer autoriteit, zoals: Ik stel voor dat … En niet: Misschien kunnen we … Ook je stemgeluid bepaald of je overtuigend overkomt, een lage stem kom je zekerder over. Dit kun je oefenen, maar overdrijf niet en blijf dicht bij jezelf.

Sorry zeggen is een no-go
Vrouwen gebruiken vaak verkleinwoordjes en maken zich daarmee kleiner dan ze zijn. Koffietje, terrasje, vriendinnetje, collegaatje etc. Gewoon niet meer doen. Japke-d. Bouma (columniste van het NRC)  heeft hier al eens eerder over geschreven. Maar ook het woord ‘sorry’ wordt onnodig vaak gezegd. Vrouwen zeggen dit woord zeer frequent, maar je moet natuurlijk ook sorry kunnen zeggen wanneer het echt noodzakelijk is.

Check je reputatie
Je (online) reputatie is belangrijker dan ooit. Straal jij op LinkedIn uit wie je echt bent?Vrouwen denken al snel dat ze moeten pochen, maar deel gewoon wat er is. laat weten aan welke projecten je hebt meegewerkt. En vraag anderen eens wat zij zien als jouw kernkwaliteiten en noteer die. Zorg dat er over je gesproken wordt.

Zoek een mentor
Mannen hebben meer toegang tot informele netwerken, gaan met elkaar golfen, of gaan na het werk nog even socializen. Vrouwen draaien thuis vaak een dubbele dienst en hebben minder tijd om te socializen. Daarom kan het waardevol zijn om een mentor te vinden die je helpt om je droom waar te maken of je helpt om de juiste personen om je heen te krijgen.

Bron: FD Persoonlijk, 11 januari 2020

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.