nieuws

waar je wat aan hebt.

Filmtip: Sneeuw op de weg! Pak niet de auto, maar het vliegtuig!

20 januari 2023

Pas op voor gladheid en sneeuw op de weg! Laat die auto lekker voor de deur staan en houd een filmavondje thuis met Lyo’s favoriete bioscoopfilm van 2022.

Twee weken geleden deelde ik een aantal van mijn favoriete films. Nu deel ik graag mijn favoriete film van 2022 met jullie. Hij valt onder de categorie Actie, een genre dat niet zozeer mijn voorkeur heeft. Persoonlijk houd ik meer van een goede thriller of een gezellige romcom. Toch heeft deze actiefilm mij weten te pakken en heb ik hem zelfs drie keer bezocht in de bioscoop. In 2D, 3D en de ScreenX variant. Het is maar goed dat ik een bioscoopabonnement heb.

Daar komt ie, mijn favoriete film van 2022 is …

Top Gun: Maverick

De eerste Top Gun film uit 1986 had ik nog niet gezien (ondertussen heb ik hem wel gekeken), maar dat maakte in dit geval niet uit. De tijd vliegt zo voorbij (snap je 😉) en je zit er meteen in door de spectaculaire start. Tom Cruise speelt de eigenwijze en tegendraadse Pete Mitchell. Zijn koppige gedrag zorgt ervoor dat hij niet bij iedereen geliefd is en krijgt daarom een zware taak voor zijn kiezen. Het is zijn laatste kans om in dit werkveld te mogen blijven opereren. Deze kans krijgt hij op een voor hem welbekende plek… Top Gun.

“De film bezit voor mij alle ingrediënten die een geweldige film moet hebben: een goede cast, spanning, emotie, diepere lagen, liefde, humor en laten we eerlijk zijn, het is geen straf om naar Tom Cruise te kijken.”

Top Gun is de pilotenopleiding waar alleen de crème de la crème toegelaten wordt. Pete was in de eerste film zelf nog een student bij Top Gun. Ditmaal staat hij aan de andere kant van het schoolbord en moet de toppiloten in spe klaarstomen voor een onmogelijke klus.

Ook deze opgave voert Pete niet volledig volgens het boekje uit, wat zorgt voor spanningen en onbegrip. Toch spat Petes passie voor het vak van het doek en heeft hij voor zichzelf nog een ander doel; van deze groep een team maken.

De film heeft mij weten te grijpen door de prachtige beelden, de snelheid en de druk die je voelt bij de piloten. De relaties en de ontwikkelingen van de karakters en de emotionele momenten die daarbij komen kijken zijn heel herkenbaar. De film bezit voor mij alle ingrediënten die een geweldige film moet hebben: een goede cast, spanning, emotie, diepere lagen, liefde, humor en laten we eerlijk zijn, het is geen straf om naar Tom Cruise te kijken.

Pete heeft veel kwaliteiten die een Assistant van nu ook heeft. Hij is een verbinder, doelgericht, heeft passie voor zijn vak én is een tikkeltje eigenwijs. Herkenbaar?? 😉

Heb jij Top Gun ook gezien en vond jij het ook zo’n succes? Of dacht je er anders over?

Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete film. Laat het weten door te mailen naar Marketing@assistant2.nl en maak kans op een bioscoopbon!

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.