nieuws

waar je wat aan hebt.

Miranda, executive Assistant aan het woord

23 juni 2020

Veel van onze Assistants werken nog steeds vanuit huis. Voor iedereen is het belangrijk om in verbinding met elkaar te blijven. Hoe doen ze dat en wat missen ze op dit moment? We vragen Miranda, executive Assistant bij één van onze internationale Partners in de offshore, het hemd van het lijf.

Hoe lang werk je al voor/via Assistant2?
Ik werk sinds februari 2020 via Assistant2 als Executive Assistant bij een internationale maritieme dienstverlener.

Waarschijnlijk zit jij net als veel collega-Assistants deels thuis te werken. Lukt dit?
Sinds maart werk ik al volledig thuis. Dit werkt eigenlijk beter dan verwacht. Via telefoon en Zoom kun je prima contact houden met collega’s en klanten.

Welk kantoorartikel of ding mis jij nu het meest thuis?
Kantoorartikelen mis ik niet, als ik echt iets moet kiezen dan is het de coffee corner!

Wat vind jij het allerleukste aan jouw vak?
Het ontzorgen, assisteren en fungeren als Sparringpartner, zodanig dat diegene waar je voor werkt zich kan concentreren op zijn/haar takenpakket. Proberen om altijd vooruit te denken!

Heb je tips voor anderen? Of tips voor andere collega-Assistants die thuis aan het werk zijn?
Houd ook thuis je werkritme aan, dus begin rond dezelfde tijd en maak dagelijks gebruik van een virtuele coffee corner met collega’s (zodat je het sociale gedeelte niet uit het oog verliest).

Denk je dat er veranderingen zullen plaats vinden na het coronatijdperk mbt het werken als ondersteuner? En zo ja, welke?
In de basis denk ik niet dat er erg veel veranderd. Wel denk ik dat er meer thuis gewerkt zal gaan worden en men dus (nog) meer online zal gaan werken. Bijvoorbeeld, niet alle deelnemers van een vergadering zullen nog fysiek aanwezig zijn. Als ondersteuner zul je hierop in moeten spelen. Je zult de online tools onder de knie moeten hebben en zorgen dat vergaderruimtes op de juist manier zijn ingericht.

Als op een gegeven moment alles weer normaal is, wat is dan het eerste wat je graag wilt gaan doen?
Met een groep vrienden gezellig uit eten!

En wat is op dit moment jouw favoriete serie of film op Netflix?
Fauda en White lines 🙂

 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.