nieuws

waar je wat aan hebt.

Marleen van kapster naar Assistant, nu in vaste dienst bij onze Partner

11 augustus 2023

Marleen durfde het aan en heeft een echte carrièreswitch gemaakt. Van kapster naar allround Office Assistant. Bijna een jaar geleden meldde Marleen zich bij Assistant2. Zij gaf aan dat ze graag een ander vak wilde gaan uitoefenen en wel dat van Ondersteuner. Eigenlijk zonder ervaring in het vak. Na een persoonlijk interview bleek Marleen de soft skills te hebben van een goede (toekomstig) Ondersteuner. Bovendien zat gastvrijheid (ontvangen van klanten) en het gebruik van computers er al wel in. Ook de Nederlandse taaltest was uitstekend. Na een maand meegedraaid te hebben in ons persoonlijk ontwikkelprogramma waarbij Marleen deelnam aan diverse trainingen en workshops, meldde zich een van onze Partners die op zoek was naar een leergierige Ondersteuner. En dat is Marleen dus geworden. En nu is zij via A2 in vaste dienst gegaan bij onze Partner. GEWELDIG toch. Een voorbeeld voor anderen die ook de stap willen en durven zetten. Want je baan opzeggen waar je al 12 jaar hebt gewerkt met alle zekerheden en dan ook nog eens een nieuw beroep, andere vaardigheden etc. is niet niks. Maar Marleen vertrouwde ons en onze expertise en SHE DID IT!

Wat heb jij de afgelopen periode bij Assistant2 gedaan?
Na een maand begeleidt te zijn en meegewerkt te hebben bij Assistant2 in Den Haag werd ik geplaatst bij een goede doelen stichting in Rotterdam.

Hoe heb jij de samenwerking met Assistant2 ervaren?
Goed. Makkelijk om contact te krijgen. Prettige samenwerking en fijn om de kans van hen gekregen te hebben.

Op welke gelegenheden kijk jij met veel plezier terug?
De goed verzorgde en gezellige trainingen en ook de manier waarop ik begeleid werd door het team van A2.

Waar ga jij je de komende tijd mee aan de slag?
Naast de dagelijkse werkzaamheden staan er nog wat leuke dingen op de agenda die georganiseerd moeten worden. Uiteraard ben ik mezelf ook aan het ontwikkelen en ben een opleiding gestart als Management Assistant naast mijn werk.

Welke training heb jij als laatste genoten en wat doe jij aan jouw ontwikkeling?
Mijn laatste training was Social Media bij Assistant2. Recent heb ik mijn eerste bestuursvergadering genotuleerd. Hier ga ik de komende tijd verder mee aan de slag om mij hierin te ontwikkelen. De training Notuleren heb ik al gevolgd bij A2. Een echte aanrader.

Wat hoop jij te leren bij onze Partner nu je in vaste dienst bent?
Ik hoop steeds beter te worden in alles wat ik doe. Ik probeer zoveel mogelijk kansen te pakken om te kijken wat het best bij mij past.

Heb jij leuke tips voor collega Assistants?
Blijf te allen tijde dicht bij jezelf. En volg je passie. Als je iets anders wil, kom dan in beweging. iedere dag ga ik nu weer met een extra grote glimlach naar mijn werk. Lekker toch!?

Waar sta jij over vijf jaar?
Ik probeer vooral in het nu te zijn. Ik ben op dit moment erg op mijn plek en sta open voor wat de toekomst mij te bieden heeft.

Marleen, je bent echt een geweldig voorbeeld voor mensen die ook een carrièreswitch zouden willen maken. Het geloof in jezelf en ons vertrouwen in jou hebben tot dit fantastische resultaat geleid. Een perfect match!  Succes en blijf door ontwikkelen. Er zit veel meer in je. 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.