nieuws

waar je wat aan hebt.

Maria heeft pensioengerechtigde leeftijd al behaald, maar zet zich nog steeds in als ondersteuner!

21 april 2020

Praktijk verhalen van collega-ondersteuners zijn altijd leuk om te lezen. Hoe werken zij, welke tips hebben ze voor je en waarom nog doorwerken na het behalen van je pensioengerechtigde leeftijd? Onze oudst werkende Assistant Maria vertelt je graag waarom zij nog steeds actief is Ondersteuner.

Zelf is Maria er redelijk zeker van dat zij de oudste werkende Assistant is, in ieder geval van Assistant2. Vorige maand is zij 68 geworden en hier zijn wij natuurlijk hartstikke trots op dat wij zo’n ervaren Assistant binnen onze gelederen hebben.

Eigenlijk ben je al met pensioen, waarom dan nog doorwerken?
Mijn werk vind ik heel leuk, en omdat ik alleenstaand ben, vind ik het fijn om de structuur van naar je werk gaan te hebben. De zinnige besteding van je dag, het contact met collega’s, dat allemaal ervaar ik als heel waardevol.

Sinds kerst 2017 ben ik met pensioen. Het bedrijf waarvoor ik werk, jullie Partner heeft me in dat jaar al gevraagd om als oproepkracht beschikbaar te willen blijven voor de receptie. Daarnaast deed ik ook administratief werk voor een bepaalde afdeling. Die werkzaamheden ben ik blijven doen, ook de receptie van tijd tot tijd bemannen als er uitval van (een) collega(’s) was. Receptie werk doe ik al heel lang. Bij verschillende bedrijven dat maakt het ook zo leuk, de afwisseling.

Wat vind jij het allerleukste aan jouw vak?
Het receptiewerk is voor mij zo leuk omdat er geen dag hetzelfde is, je moet schakelen en in oplossingen denken. Het directe contact daardoor met collega’s vind ik heel prettig.

Werk jij ook nu vanuit huis of … ?
Momenteel werk ik niet, ook niet thuis, dat is met receptiewerk ongeveer onmogelijk. Trouwens jullie Partner heeft de medewerkers verzocht om thuis te werken, zoals veel bedrijven nu noodgedwongen doen. Het kantoor is op de facilitaire dienst na gesloten.

Heb jij nog mooie tips voor anderen?
Wees gastvrij, vriendelijk, en open naar mensen aan de telefoon en gasten die voor je balie komen. Veel mensen waarderen het erg als je hun namen weet, en weet voor welke vergadering ze komen. Daar kick ik op om die kennis paraat te hebben.

Denk je dat er veranderingen zullen plaats vinden na het coronatijdperk mbt het werken als ondersteuner? En zo ja, welke?
Ik heb nog niet echt een beeld, maar er kan meer digitaal vergaderd worden misschien, veel meer conference calls denkelijk. Daar worden nu grote stappen in gemaakt merk ik. Enfin de tijd zal het leren. Ik hoop wel dat ik op enig moment weer aan de receptie zal kunnen en mogen werken.

Maria, we zijn echt trots op je en je bent een groot voorbeeld voor velen. Laten we hopen dat je binnenkort weer met jouw enthousiasme de mensen kunt ontvangen bij de receptie bij onze Partner!

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.