nieuws

waar je wat aan hebt.

Krappe arbeidsmarkt, ook voor Ondersteuners van nu!

6 november 2021

De druk op de arbeidsmarkt is groot. Werkgevers proberen op veel verschillende manieren personeel te werven. Een op de drie werknemers is minstens één keer benaderd voor een functie bij een ander bedrijf. Uit cijfers van de Intelligence Group blijkt dat dit het meest gebeurt in de ICT, het advieswezen en bij directiefuncties. Hier is meer dan 50% wel eens benaderd.

Ondanks dat de vraag groot is, neemt de bereidheid voor medewerkers om een baan te zoeken af. Waarschijnlijk heeft dit nog te maken met de onzekerheid rondom de coronacrisis. In de afgelopen drie maanden wisselden nog 1,4 miljoen mensen van baan, maar dit waren er 26.000 minder dan in vorig kwartaal en 180.000 minder dan in het derde kwartaal van vorig jaar.

Wij bij Assistant2 merken het uiteraard ook. Recentelijk werd Fons (directeur/eigenaar van Assistant2) benaderd voor een interview waarin hij zijn mening gaf over de krapte of zoals hij zegt ‘schijnkrapte’. Het stuk wordt komende week ook op onze site gepubliceerd.

Ben jij wel eens, ondanks dat je een vaste baan hebt, benaderd via bijvoorbeeld Linkedin? Wat vond je daarvan? Laat het ons weten via marketing@assistant2.nl.

Bron: Het Financieele Dagblad 1 oktober 2021

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.