nieuws

waar je wat aan hebt.

Kledingtips: welke prints geven jou meer flair op het werk?

11 juni 2021

Wat trek je vandaag aan naar je werk? Ga je voor een broekpak, een jurkje, of casual? Of nog spannender, wat trek je aan naar het sollicitatiegesprek, je kent tenslotte nog niet de bedrijfscultuur dus ga je op safe. Je zorgt dat je netjes en zakelijk gekleed bent en kiest voor iets wat bij je past. Kleding is namelijk het verlengstuk van jouw identiteit, stijl en persoonlijkheid. Maar welke kledingstukken geven jou een upgrade en specifiek welke dessins en prints spelen hier een rol in?

Een leuke wijdvallende pantalon gecombineerd met een mooie blouse in een print of effen kleur. Altijd mooi. Met een jurkje ben je snel klaar en je ziet er stijlvol uit. Combineer je het jurkje met een paar sneakers (als dat kan) ben je meer casual en vlotter gekleed. Maar prints doen ook ontzettend veel met je look. Wat is het effect van verschillende dessins op je persoonlijkheid? Hoe kun je ze toepassen voor zakelijke momenten? Wat zegt een bepaalde type print over jou? En waar moet je rekening mee houden als je een print kiest?

Streep
Kleding met een streep is niet meer weg te denken uit de zakelijke garderobe. Rechte lijnen geven een zakelijke, professionele en ordelijke uistraling. Niet voor niets is het (krijt)streepjesoverhemd een must-have voor zowel de dames- als de herengarderobe. Een brede streep geeft een casual en informeel karakter dan smalle streepjes. Mensen die analytisch van aard zijn blijken vaker te houden van een streepjespatroon.

Bloemenprint
Een romantische, vrouwelijke en zachte uitstraling. Deze print is vaak favoriet bij mensen met een vrolijk, optimistisch karakter – of mensen die deze eigenschappen willen uitstralen. Deze vrolijke kleuren gecombineerd met de zachte uitstraling van dit motief maken dat je toegankelijk en benaderbaar bent. Voor een formele functie op de werkvloer is een bloemenprint minder passend, omdat je minder krachtig, overtuigend en professioneel overkomt dan een effen of een ruit- of streeppatroon kiest. In een informele werkomgeving is het natuurlijk prima.

Grote stip of kleine stipjes
Kies voor een stippen patroon als je benaderbaar wilt overkomen en meer vrouwelijkheid en zachtheid wilt tonen. De stip maakt vrolijk en net als bij de streep geldt, hoe kleiner de stip, hoe zakelijker.

Ruitjes
De ruit wordt vaak gebruikt in een pak. Niet alleen voor de man, maar tegenwoordig ook voor de vrouw. Je geeft met dit dessin een krachtig statement, formeel en zakelijk. Door de rechte lijnen geeft het wel een meer afstandelijke look.

Panterprintjes
Een opvallende print, de dierenprint. Je creëert hiermee een opvallende verschijning. Mensen die extravert zijn kiezen vaker voor zo’n print dan mensen met een ingetogen en introvert karakter. Om niet ordinair over te komen is belangrijk dat je het combineert met een rustige effen kleur en/of een zakelijk kledingstuk zoals een broekpak of een kokerrok. Ga zeker niet compleet in een dierenprint outfit, hou het zakelijk en beschaafd.

Wat is jouw favoriete print en kledingstuk naar kantoor? En wat doet dit met jou als jij een bepaalde kleur of print draagt? Vind je het leuk om collega-Assistants hierover te vertellen via onze website? Mail dan naar marketing@assistant2.nl

Meer inspiratie nodig? Kijk dan zeker even op de site Marc Cain. Kwalitatief, exclusieve en duurzame kleding voor moderne, zelfbewuste vrouwen, die van mode houden en die mode als deel van hun persoonlijke identiteit zien. Veel van bovenstaande prints komen jaarlijks terug in hun collecties.

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.