nieuws

waar je wat aan hebt.

Hoe gaat het met onze HR-Assistant Mariska?

12 april 2023

Mariska zit sinds september bij één van onze Partners in de regio Rotterdam. Een mooi groots project waar zij als HR-Assistant met veel plezier werkzaam is. Hoe gaat het nu met haar?

Hoe bevalt je baan als HR assistent bij onze Partner?
Ik heb een onwijs leuke baan als HR-Assistant bij een groot, leuk en leerzaam project! Er is veel diversiteit en mijn baan wijkt af van een ‘standaard’ kantoorbaan. Ik hou me bezig met de administratie voor de in-, door- en uitstroom van medewerkers, contractverleningen en alles wat verder via de hr-mailbox binnenkomt. Ik ben meerdere keren per maand te vinden in de Expo A16 Rotterdam voor de introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers die ik coördineer maar ook voor de bezoeken vanuit de A16 Academie. De A16 Academie is een samenwerkingsverband met organisaties, scholen en universiteiten om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Samen met mijn collega’s van de Expo zorg ik voor een programma dat aansluit bij de groep die te gast is. De inhoud varieert van een tour langs het tracé tot opdrachten zoals het maken van een maquette voor het inpassen van de tunnel in het landschap rondom het tracé.

Uit welk aspect van je werk haal je de meeste voldoening en uit welke het meeste plezier?
De diversiteit in deze rol is wat mij het meest aanspreekt ook vind ik het leuk om in contact te staan met mensen. Ik ben graag in beweging en haal veel plezier uit het meedenken en organiseren van activiteiten. Om die reden haal ik dan ook het meeste plezier uit het coördineren van de introductiebijeenkomsten en de A16 Academie.

“A2 heeft voor mij een mooi project gevonden wat ook bij mij als persoon past, zelf had ik namelijk niet gauw voor een rol als HR-Assistant gekozen, omdat het mij te saai leek, maar dit heeft verassend goed uitgepakt!”

Welke van jouw talenten en ervaringen uit jouw vorige banen komen goed tot zijn recht in jouw huidige werk?
Ik heb de nodige administratieve ervaring, hierdoor pak ik administratieve werkzaamheden snel op, daarnaast heb ik ervaring in het organiseren van activiteiten vanuit mijn Toerisme opleiding. Als ik over talent mag spreken, dan helpt het dat ik makkelijk met mensen kan omgaan, het overzicht kan bewaren en initiatief neem.

Voor ondersteuners die ook op zoek zijn naar iets nieuws, heb jij leuke of nuttige tips voor hen?
Stap eens uit je comfortzone door gewoon eens te gaan doen en wees niet bang voor het onbekende. Leren is leuk en fouten maken mag!

Kun jij aangeven welke toegevoegde waarde Assistant2 voor jou heeft gehad tot op heden en heb je tips voor ons zodat wij ons werk nog beter kunnen doen?
TOP. A2 heeft voor mij een mooi project gevonden wat ook bij mij als persoon past, zelf had ik namelijk niet gauw voor een rol als HR-Assistant gekozen, omdat het mij te saai leek, maar dit heeft verassend goed uitgepakt! En daarnaast investeert A2 in hun Assistants, ze bieden leuke en verschillende trainingen aan, altijd goed om jezelf te (blijven) ontwikkelen!

Een aantal stellingen en korte vragen:
Voorkeur voor thuiswerken of kantoor? Ik ben een voorstander voor 50/50. Ik werk bijvoorbeeld graag thuis als ik mij goed moet concentreren en ook op drukke filedagen, dit scheelt mij namelijk enorm veel tijd. Op kantoor werken vind ik fijn voor de teamspirit, je hoort en ziet meer op kantoor en ik vind het makkelijker om gedachtes uit te kunnen wisselen met collega’s
Voorkeur voor vaste werkplek of flexplek? Flexplek
Studie of selfmade / learning on the job? Het belangrijkste wat ik vind dat telt is de mentaliteit. Waar een wil is, is een weg. Of je nu via een studie leert of vanuit ervaring op de werkvloer
Liever bellen of mailen? Dit hangt van het onderwerp en de urgentie af
Als je notuleert voorkeur voor pen/papier of direct op laptop? Ik ben steeds meer papierloos gaan werken, mijn voorkeur is dan ook notuleren op de laptop. Safe the turtles! 🙂
Wat drink je tijdens het werk koffie of thee? Thee met honing
Wat is jouw favoriete vervoersmiddel naar werk? Auto, heerlijk in je eigen cocon!
To do lijstje online of in notitieboekje? To-do-lijst op mijn telefoon en laptop
Favoriete kleding voor het werk? Casual (chic)
Instagram of LinkedIn? Beide
Mooiste boek? Mooiste niet per se, maar ik hou van boeken die gaan over persoonlijke ontwikkelingen, of die je even laten nadenken/andere kijk geven over bepaalde onderwerpen, deze 2 lezen makkelijk weg, heerlijk voor als je op vakantie bent:
– Kracht van keuze – Kelly Weekers;
– Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim.
Top 3 favoriete apps op je mobiel? Instagram, Pinterest, Rummikub
Welk soort muziek luister je graag naar? Mijn muzieksmaak is enorm uitlopend, pas kreeg ik van Spotify een overzicht dat ik het afgelopen jaar naar 76 verschillende genres heb geluisterd. Ik heb bijna altijd en overal muziek aan, nu staat een playlist van deep house op.

Mariska, wat fijn dat je het zo naar je zin hebt bij onze Partner en dat je de veelzijdige functie als HR-Assistant hebt omarmt. Keep up the spirit!  

 

 

 

 

 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.