nieuws

waar je wat aan hebt.

Goed genoeg voor Oxford of Cambridge University? Doe de Engels taaltest

17 november 2021

We zijn lekker op dreef met de Engelse taaltesten! Daarom deze week wederom een Engels taaltest op B2 niveau. Lukt het jou om alle 15 vragen goed te beantwoorden dan is je Engels op een goed niveau en kun je wellicht een studie volgen aan de Oxford University of Cambridge University. Hoeft natuurlijk niet, maar in ieder geval heel fijn als je Engels op een dusdanig niveau is dat je goed uit de voeten kunt binnen een internationaal bedrijf waar je werkt of wilt gaan werken. Blijf ontwikkelen! 

Start de taaltest, vul de ontbrekende woorden in en zie gelijk of jouw Engels perfect is. En zit er toch een foutje tussen dan krijg je een handige uitleg.

Ga gelijk aan de slag en start de test van 15 vragen. Succes! 

Engels test B2 niveau vorige week

Engels test B1+ niveau week 44

Engels test B1+ niveau week 43

Wist jij dit? 

Dat de Engelse taal het meest lijkt op het Fries
Er is een reden dat Nederlanders het Engels zo goed beheersen. Beide behoren historisch gezien tot de West-Germaanse talen. Het Engels komt voort uit het gebied waar nu Nederland, Denemarken en noordwest-Duitsland liggen. Taalkundig gezien lijkt het Fries het meest op de Engelse taal – de twee behoren zelfs tot de taalkundige Anglo-Friese subgroep.

12% van de Engelse taal bestaat uit de letter E
Dit is een van die Engelse taalweetjes om op feestjes op te dreunen: de letter e maakt ruim 12% uit van het Engels. De klinker is daarmee veruit de meest gebruikte letter in de Engelse taal, gevolgd door de t (9%), a (8%) en o (7%). De minst gebruikte letters zijn z, q, x en j, die samen nog geen halve procent van de Engelse taal innemen.

In het Engels worden veel Nederlandse leenwoorden gebruikt
Aangezien Engels en Nederlands uit dezelfde taalfamilie voortkomen, zijn er verschillende leenwoorden die over en weer in gebruik zijn genomen. Bekende voorbeelden van (Oud-)Nederlandse leenwoorden in het Engels zijn dyke (dijk), dollar (daalder), skipper (schipper), smuggler (smokkelaar), yacht (jacht) en waffle (wafel).

Neem ook een kijkje op onze trainingen. Immers stilstand is achteruitgang. Ontwikkel door en zorg dat je klaar bent voor nu én voor morgen!!!

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.