nieuws

waar je wat aan hebt.

Even voorstellen … Farah

18 maart 2020

Een academisch geschoolde topper die graag iemand anders werk verlicht als een echte ondersteuner van nu! Farah heeft een interessante, niet alledaagse achtergrond wat studie betreft!

Wie is Farah?

Wat is eigenlijk jouw vooropleiding?
Ik heb Midden-Oosten studies gestudeerd aan de universiteit van Utrecht. Binnen deze opleiding stonden 5 kernthema’s centraal: geschiedenis, politiek, religie, cultuur en taal. We hebben geleerd om actuele vraagstukken en onderwerpen vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Binnen het curriculum kreeg je veel ruimte en mogelijkheden om zelf te ontdekken wat je het leukst vindt. De culturele kant sprak mij het meest aan, en daarom heb ik gekozen voor een buitenlandprogramma en dat was absoluut het hoogtepunt van mijn studie. Tijdens dit semester heb ik de cultuur en taal van Marokko van binnenuit leren kennen. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet en veel gereisd in het land. Zo een buitenlandstudie leert je niet alleen een andere cultuur beter kennen, ook draagt het bij aan je persoonlijke en academische ontwikkeling. Het heeft me uit mijn comfortzone doen stappen en het is een perfecte kans geweest om mijn taalbeheersing naar een hoger niveau te tillen.

Waarom heb je voor het vak Ondersteuner gekozen?
Na mijn studie ben ik, geheel onverwachts, aan het werk gegaan als secretaresse van de Financiële Attaché bij de Libische Ambassade. Ik ondersteunde hem in zowel zijn zakelijke als persoonlijke afspraken. Ik stelde zijn agenda op en beheerde het, hield zijn administratie bij, organiseerde bijeenkomsten, verwelkomde al zijn gasten en was het eerste aanspreekpunt van zijn departement. Ik werd ook vaak betrokken bij het maken van beslissingen en fungeerde weleens als tolk tijdens zijn zakelijke en persoonlijke meetings.
Binnen deze functie ben ik erachter gekomen dat ik graag een rol vervul waarbij ik iemands werk verlicht. Ik ben een vrolijke duizendpoot, kan goed tegen (onverwachte) prikkels en tegelijkertijd houd ik het overzicht in de chaos. Ik stel mijn dagelijkse prioriteiten en zorg ervoor dat ik alle belangrijke taken aan het einde van de dag heb uitgevoerd. Alleen dan ga ik met een voldaan gevoel naar huis.

Hoe ben jij bij Assistant2 terecht gekomen en waarom voor (F)ons aan het werk?
Via een goede vriendin werd ik in contact gebracht met Assistant2. Na een hele fijne kennismakingsgesprek met Fons, waarin goed werd geluisterd en gekeken naar mijn kwaliteiten en competenties, ben ik ervan overtuigd dat hij weet hoe hij mij op de juiste functies kan inzetten. Wat ik ook fijn en belangrijk vind is dat Assistant2 ruimte en mogelijkheden biedt om hun Assistants verder te ontwikkelen in de vorm van het Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT). Kwaliteit en ontwikkeling staan bij Fons voorop, en met het grote netwerk dat hij heeft heb ik er alle vertrouwen in dat hij mij mooie carrièrekansen kan bieden.

Wat ga jij de komende tijd doen bij Assistant2?
Momenteel werk ik tijdelijk als Customer Assistant/Administratieve ondersteuner bij een internationale Partner, een multinational in Amsterdam via A2. Ik hoop dat ik in de nabije toekomst kan worden ingezet als Assistant/Project Ondersteuner bij een bedrijf dat mij een carrièreweg biedt in de vorm van opleidingen, trainingen en doorgroeimogelijkheden zodat ik me kan blijven ontwikkelen.

Welke vervolgtrainingen ga jij volgen in het kader van jouw persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT)? En waarom?
Ik ga twee trainingen volgen bij Assistant2. Als eerste Timemanagement. Ik vind dit onderwerp belangrijk omdat een goede timemanagement zorgt voor minder stress. Ik hoop binnen deze training/workshop te leren hoe ik mijn tijd op een efficiënte manier kan indelen om mijn productiviteit te verhogen. En vervolgens Assertiviteit. Ik heb ook deze training gekozen omdat ik graag wil leren hoe ik op een correcte manier kritisch kan zijn en mijn mening kan uiten zonder dat ik daarbij mijn collega’s of werkgever benadeel.

Farah er komt vast en zeker een mooie carrièrekans voor je voorbij. Daar zijn we nu samen al druk mee bezig. 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.