nieuws

waar je wat aan hebt.

Even voorstellen … Caroline

13 juli 2021

Een baan in het Westland en wonen in Zeeuws-Vlaanderen? Het kan! Zeker nu omdat thuiswerken inmiddels geaccepteerd is en werkbaar is. Caroline is hier een prachtig voorbeeld van en pakte deze kans met beide handen aan. Zij is per 7 juni gestart met haar nieuwe baan als (virtueel) Management Assistant. Wat beweegt Caroline om deze nieuwe uitdaging aan te gaan? Ze stelt zich graag voor….

Wat is eigenlijk jouw vooropleiding?
Na het VWO heb ik achtereenvolgens Schoevers Directiesecretaresse en Schoevers European Secretary Academy (ESA) gevolgd. Daarnaast heb ik nog een cursus Projectmanagement gedaan.

Waarom heb je voor het vak Ondersteuner gekozen?
Op de middelbare school wilde ik eigenlijk receptioniste worden. Mijn schoolbegeleider zei toen: Je bent veel te slim om alleen maar aan de receptie te zitten. Hij heeft mij de secretaresseopleiding geadviseerd en daar ben ik hem altijd dankbaar voor geweest.

Hoe ben je bij Assistant2 terecht gekomen en waarom voor ons aan het werk?
Ik was al een paar weken druk aan het solliciteren, zonder succes. Op Social had ik aangegeven dat ik op zoek was. Assistant2 nam contact met mij op. In sneltreinvaart heb ik mijn cv opgestuurd, mijn profielschets ingevuld, digitaal kennisgemaakt met Fons én via Zoom een sollicitatiegesprek gevoerd. En terwijl ik dacht dat ik weinig kans meer maakte (leeftijd, woonachtig in een uithoek van Zeeuws-Vlaanderen), werd ik tot mijn blijdschap geselecteerd voor de functie!

Wat ga jij de komende tijd doen bij Assistant2?
Met ingang van 7 juni a.s. ben ik gestart als (virtueel) managementassistent bij een gemeentelijk Partner van Assistant2, voor een periode van 6 maanden. Na een korte inwerkperiode, deels op locatie, ga ik van thuis uit werken. Ik heb er zin in!

Welke vervolgtrainingen ga jij volgen in het kader van jouw persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT)?
Mijn voorkeur gaat uit naar Assertiviteit en Time management. Net als veel collega managementassistentes/secretaresses blijf ik het lastig vinden om mijn grenzen te bewaken. Ik zeg niet graag ‘nee’, terwijl dat soms moet kunnen. Het kan nooit kwaad om de handigheidjes weer eens onder de aandacht gebracht te krijgen. Time management ligt in het verlengde hiervan, al ben ik door mijn projectenachtergrond wel handig geworden in het werken in blokken. Ik sta echter altijd open voor nieuwe leerkansen.

Een mooie en snelle samenwerking met elkaar, op basis van kennis én wederzijds vertrouwen! We geven graag iedereen op basis van kennis en kunde de kans, ongeacht leeftijd. En in tijden van digitalisering/thuiswerken kun je tenslotte vanuit heel het land voor een Partner werken zelfs vanuit Zeeuws-Vlaanderen. Caroline, wij wensen je veel succes en werkplezier. Tot snel online of bij één van onze trainingen.

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.