nieuws

waar je wat aan hebt.

Even voorstellen … Career Consultant Lyona

21 oktober 2022

We hebben een nieuwe collega in de frontoffice! Meet Lyona! Lyona is bij (F)ons aan de slag als Career Consultant. Een vrolijke aanpakker die heel graag met mensen werkt. Zij werkte hiervoor als recruiter bij een grote organisatie maar miste de persoonlijke aanpak. Dat zit natuurlijk wel goed bij Assistant2, want bij ons gaat alles persoonlijk en kijken we heel goed naar de vaardigheden en skills van onze Ondersteuners en kunnen we daarom heel goed inschatten bij welke van onze Partners zij het beste passen. Lyona is al volop aan de bak en stelt zij zich graag aan je voor….

Wat is eigenlijk jouw vooropleiding?
In 2019 ben ik afgestudeerd als Vaktherapeut Beeldend aan Hogeschool Leiden. Wat dat precies inhoudt? De kern van dit vak is het door middel van kunstzinnig bezig zijn werken aan persoonlijke doelen, gericht op het in laten zien van eigen kracht en kwaliteiten. De rol van de therapeut is het analyseren van de cliënt, het opstellen van het behandelplan en het bewaren van een veilige omgeving.

Waarom heb je voor het vak Career Consultant gekozen?
Al van jongs af aan ben ik een mensen-mens en heb ik altijd als beroep iets willen doen met mijn doel om mensen te helpen, ik wist alleen nog niet goed in welke vorm. Tijdens mijn opleiding tot Vaktherapeut kwam er duidelijk naar voren dat mijn kwaliteiten liggen bij het begeleiden van mensen omdat ik een goede luisteraar ben en doordat de cliënten zich veilig genoeg voelden om mij in vertrouwen te nemen door de rust en warmte die ik uitstraal. Ik kijk altijd naar andermans kwaliteiten en unieke eigenschappen die hen maken tot de persoon die ze zijn. Als Career Consultant is het belangrijk om potentie te zien en matches te maken tussen Assistants en Partners. Met heel veel plezier kijk ik ernaar uit om de verbindingen aan te gaan met deze Assistants en Partners en om tussen hen naar de juiste verbinding te zoeken.

Hoe ben je bij Assistant2 terecht gekomen en waarom heb je gekozen voor het werken bij Assistant2?
Hiervoor was ik Recruiter bij een groot bedrijf en heb ik veel ervaring opgedaan in het werven en selecteren van kandidaten en was ik verantwoordelijk voor het poolbeheer van 100 medewerkers. Al hoewel ik het prachtig vond om met deze grote pool een band op te bouwen, werd bij mij de behoefte groter om meer de diepte in te duiken met mijn kandidaten en meer ‘op maat’ te gaan begeleiden. Daarnaast wilde ik graag voor een kleiner bedrijf werken waar ik meer impact zou kunnen maken. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging zag ik dat er een oude bekende bij Assistant2 op zoek was naar een collega, namelijk Assistant2’s eigen Dulcia! Met haar heb ik contact opgenomen en zo is het balletje gaan rollen. Al vanaf het eerste moment in het pand voelde ik dat dit de juiste stap voor mij zou zijn, alles waar ik naar op zoek was kwam samen.

Wat ga jij je de komende tijd mee bezig houden bij Assistant2?
De komende tijd zal ik me bezig gaan houden met de Partners in en rondom Den Haag. Fons zal mij gaan begeleiden en dus kan ik gaan leren van de oprichter van Assistant2 zelf! Hoe gaaf en bijzonder is dat. Ik kijk ernaar uit om kennis te gaan maken met de Assistants en zal hier en daar trainingen volgen omdat we natuurlijk nooit uitgeleerd zijn. Daarnaast vind ik het erg leuk om te organiseren, daarom zal ik me bezig gaan houden met het plannen van mooie evenementen. De marketing kant spreekt mij ook aan, maar daar heb ik nog geen ervaring mee dus hier hoop ik kennis mee te gaan maken. Het mooie aan werken bij Assistant2 is dat je hier de ruimte voor krijgt en dat je gestimuleerd wordt om die interesses te gaan onderzoeken.

En waar zie jij jezelf over 5 jaar?
Lastige vraag! Ik mag dan van plannen en organiseren houden, maar ik houd er ook van om te zien hoe de toekomst zich zal gaan ontvouwen. Om deze vraag te beantwoorden kijk ik dus liever naar de persoonlijke doelen die ik wil behalen, dan naar werk gerelateerde doelen. Over 5 jaar wil ik sterker in mijn schoenen staan en wil ik de juiste balans gevonden hebben tussen werk, privé en het uitoefenen van mijn hobby’s (zowel op creatief als sportief niveau). Ik wil mooie herinneringen hebben gemaakt met de belangrijke personen in mijn leven en wil meer van de wereld gezien hebben.

Welkom bij de club Lyo! De ‘kop’ is er al af en je bent lekker bezig hebben we vernomen van intimi! Lekker doorgaan dus zo. Fijn dat je voor (F)ons gekozen hebt. Dat er nog velen mogen volgen. Jij hebt in ieder geval het goede voorbeeld gegeven. 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.