nieuws

waar je wat aan hebt.

Effectief thuiswerken. Wat is de basis van het succes?

16 maart 2020

Nu we door de aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus massaal worden gevraagd, waar mogelijk, thuis te werken, hebben wij wat tips voor jou op een rijtje gezet. Zeker als je weinig ervaring hebt met thuiswerken. 

Gevoel van compensatie gedrag?
Het voelt wellicht wat vreemd om aan je keukentafel te zitten werken, een lekker kop koffie naast je, radio aan, lekker een koekje er bij en tussendoor wellicht nog een was in de wasmachine doen. Het voelt te relaxed waardoor je het gevoel krijgt dat je extra tijd moet inhalen om je 8-werkuren te behalen. Uit onderzoek blijkt sowieso dat je meer werk thuis verzet dan op kantoor. Dus doe vooral normaal en niet te spastisch. Begin met een to-do list voor de dag en draai dat wasje gewoon wél tussendoor, niemand die boos wordt omdat jij een minuut de droger staat te vullen. Het blijft namelijk een kwestie van wederzijds vertrouwen dat je thuis gaat werken en dat je ook echt je mail beantwoordt en je to-do-lijst afwerkt.

Kleed je aan
Zorg dat je in ieder geval aangekleed achter je laptop of pc zit. Je hoeft echt niet in je ‘mantelpakje’ paraat te zitten, maar het voelt in ieder geval als productief aan de slag gaan.

Niet storen en zoek een rustig plekje
Maak met je medebewoners afspraken dat je aan het werk bent en niet gestoord wilt worden. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan als je het huis voor je alleen hebt, maar als er kinderen zijn kun je best zeggen dat je even niet gestoord wilt worden en dat je zo weer tijd voor ze hebt.

Maak een lekkere lunch voor jezelf
Een gebakken eitje, een zelfgemaakte soep of een lekkere salade? Je mag nu best even uitpakken en jezelf een heerlijke lunch voorschotelen.

Klein blokje om of even haal een frisse neus op het balkon
Wel zoveel mogelijk uit de buurt van mensen blijven om het virus in te dammen. Maar je mag best even een frisse neus halen, tenzij je echt in quarantaine moet natuurlijk, dus zet een ommetje in je planning. Even lekker na de lunch of halverwege de middag de bovenkamer schoon laten waaien. Ben je daarna weer stukken frisser en scherper.

Bel en app met je collega’s
Zorg dat je contact houdt met je leidinggevende en je collega’s. Om iedereen op de hoogte te houden van je werkzaamheden houd je met elkaar de verbinding. Las bijvoorbeeld aan het einde van de dag een belafspraak in met je leidinggevende om de lopende zaken door te nemen en vervolg afspraken te maken voor de volgende dag.  En geef ook aan als je iets niet hebt afgekregen. Immers bij openheid en vertrouwen horen ook dit soort zaken. Skypen zal deze komende weken ook gretig worden gebruikt om alles gewoon draaiende te houden.

Tot slot. Laten we dit met z’n allen zo goed mogelijk oppakken. Maak duidelijke afspraken wanneer je wat doet, wanneer je bij elkaar komt op kantoor en wanneer er thuisgewerkt kan worden. Vertrouwen en communicatie. De basis van het succesvol thuiswerken! We can do it! 

Bron: Amayzine

 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.