nieuws

waar je wat aan hebt.

Dit zijn de meest voorkomende kantoorergernissen

12 oktober 2021

We zijn verdeeld als gaat over het thuiswerken en het werken op kantoor. Sommigen willen niets liever dan terug naar kantoor, terwijl anderen merken dat ze veel productiever zijn als ze thuiswerken. En tegen welke kantoorergernissen lopen we straks weer aan als we op kantoor werken?

Uit een onderzoek van het magazine FD Persoonlijk vulden 600 lezers de vragenlijst in over hun voorkeur voor thuiswerken, op kantoor werken en welke ergernissen daarmee gepaard gaan. Ruim 44% van de respondenten werkt het liefst thuis. Hybride werken is voor 40% het meest ideaal. Werken op kantoor: het is fijn voor de sociale contacten en het praatje bij het koffieapparaat, maar de kantoortuin wordt wel gezien als de grootste irritatiegraad.

Dit zijn de meest voorkomende kantoorergernissen die genoemd worden:

  • De kantoortuin
  • Lawaai
  • Afleiding
  • Luidruchtige bellers
  • Aandachtvragers
  • Hyperactieve medewerkers
  • Collega’s die je storen terwijl jij geconcentreerd aan het werk bent

Mensen zien er tegen op om dat gedrag weer te moeten ervaren op kantoor. Maar toch missen ze ook weer de sociale contacten op kantoor. Dat is tegenstrijdig, maar verklaarbaar. Het maakt natuurlijk wel verschil of jij collega’s hebt die voor jou inspirerend en gezellig zijn. Niet met alle collega’s kun je een goede klik hebben en dus kun je je gaan irriteren aan bepaalde collega’s.

Heb jij nog aanvullingen op bovenstaande kantoorergernissen of wil je hierop reageren? Dat kan, mail naar marketing@assistant2.nl

Bron: FD persoonlijk 28 augustus 2021

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.