nieuws

waar je wat aan hebt.

De ‘gouden kooi’ met een opzegtermijn van 3 maanden

5 november 2020

We zien het nog steeds voorbij komen, Assistants met een opzegtermijn van 3 maanden

NIET MEER van deze tijd. Helaas zien we het nog steeds voorbij komen. En voor een (junior) Assistant bijna onmogelijk om van baan te switchen. Voor een functie als manager of directie teamlid wellicht, maar voor een Ondersteuner?!? Waarom houden bedrijven en overheidsinstanties dan toch vast aan het opstellen van een arbeidsovereenkomst met een opzegtermijn van 3 maanden?

De wettelijke opzegtermijn voor werkgevers/werknemers is afhankelijk van de periode die een werknemer in dienst is bij een organisatie of als daar bij de indiensttreding specifieke afwijkende afspraken over zijn gemaakt. In principe geldt bij een dienstverband van 0 tot 5 jaar, 1 maand. Bij 5 tot 10 jaar, 2 maanden. Wanneer je 10 tot 15 jaar in dienst bent kan een wettelijke opzegtermijn gelden van 3 maanden en bij 15 jaar of langer zelfs 4 maanden.

Als je zelf afspraken hebt gemaakt met je werkgever over de opzegtermijn, dan moet je deze afspraak vastleggen in je aanstellingsbrief of jouw arbeidsovereenkomst. De opzegtermijn mag niet langer zijn dan 6 maanden. Is jouw opzegtermijn langer dan 1 maand? Dan moet die van je werkgever 2 keer zo lang zijn. Stel: je spreekt een opzegtermijn af van 5 maanden. Dan moet de werkgever zich houden aan een opzegtermijn van 10 maanden. Je kunt een kortere opzegtermijn afspreken met je werkgever als dit in de CAO staat. Deze afspraak hoef je niet in je arbeidsovereenkomst vast te leggen.

Meer weten over ontslag nemen of wettelijke opzegtermijn? Kijk ook op Rijksoverheid.

 

 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.