nieuws

waar je wat aan hebt.

Ben jij voldoende zichtbaar in een vergadering

16 november 2021

Hoe ga je een vergadering in? Ben jij goed voorbereid, of kom je alleen om te luisteren? Je moet af en toe natuurlijk wel voldoende input leveren in een vergadering om zichtbaar te zijn door actief mee te doen en te denken. Maar hoe doe je dat als je van nature introvert bent?

Als je altijd maar passief aan een vergadering deelneemt laat je niet veel van jouw kennis, kunde en ervaring zien. Zonde! Vaak ben jij dan degene die achteraan aansluit en eventueel allerlei taken op je bordje krijgt die je eigenlijk helemaal niet wilt. Als je voldoende voorbereidingstijd spendeert aan de vergadering en de agenda kun jij veel beter anticiperen en input leveren tijdens de vergadering. Je werk wordt er in ieder geval echt leuker op. En altijd fijn om na afloop met elkaar 3 vragen te beantwoorden: is het doel bereikt? Hebben de deelnemers gekregen waarvoor ze kwamen? Is ieder z’n tijd goed benut?

Drie redenen om aan te schuiven bij een vergadering:

1. Je komt iets halen. 
Jij hebt direct belang bij de uitkomst van de vergadering

2. Nuttige info brengen
Je hebt bepaalde kennis die nodig is voor de uitkomst van de vergadering, of je kent de voorgeschiedenis van een project of je hebt ervaring met een vergelijkbaar project.

3. Helpen
Je begeleidt de bijeenkomst als voorzitter of notulist.

Training notuleren volgen? Gewoon omdat het nuttig is en het je ook bewust maakt van de bovenstaande zaken. Meld je aan via LOT@Assistant2.nl voor de training notuleren op donderdag 17 februari 2022.

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.