nieuws

waar je wat aan hebt.

Ben jij een escapist? Ofwel een luie collega?

7 januari 2021

Het uitstellen van werk en het voor ons uitschuiven doen we allemaal wel eens. Maar je kunt ook het type zijn die dit altijd doet, de notoire uitsteller, afhaker, een escapist. Nu we grotendeels thuiswerken moeten we nog meer discipline en motivatie uit ons zelf halen. En voor de notoire uitstellers is dit een nog grotere uitdaging.

Sommige mensen hebben namelijk collega’s om zich heen nodig om te presteren. Want tijdens het thuiswerken is er geen sociale controle meer van collega’s. Mensen nemen automatisch gedrag over van anderen in hun omgeving. En aangezien we al maanden geen werkende collega’s meer om ons heen hebben gehad is de sociale controle weggevallen. En dat betekent dat je een flinke dosis zelfmotivatie nodig hebt.

Hoe kun je meer tempo in je werk terug halen:

  • Achterhaal de oorzaak van je uitstelgedrag. Ben je ergens bang voor, wil je iets te perfect doen, ben je ongemotiveerd of weet je niet waar je moet beginnen?
  • Maak de eerste stap zo klein mogelijk. Werk niet langer dan vijftien minuten. Zo heb je in ieder geval een begin gemaakt.
  • Stop met het gevecht tegen je uitstelgedrag, want dat levert vooral stress en een slecht gevoel op.
  • Beloon jezelf als je de taak hebt volbracht. Dat geeft voldoening.

Ook kun je als leidinggevende veel doen aan ‘escapisten’. Zorg dat er zoveel mogelijk projectmatig wordt gewerkt, vorm koppels en stel kortetermijndoelen. De bekende ‘scrum methode’. Als werknemer kun je ook 1 dag in de week samen thuiswerken met een collega. Goed voor de afwisseling, je kunt even sparren met elkaar en elkaar helpen waar nodig.

Heb jij nog tips om je gestelde doelen te behalen en jezelf gemotiveerd te houden tijdens het thuiswerken? Mail naar marketing@assistant2.nl

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.