nieuws

waar je wat aan hebt.

Assistant2 support Het Knaaghof

8 maart 2022

Jaarlijks support Assistant2 een goed doel in plaats van het versturen van kerstkaarten en kerstpakketten. Dit jaar kozen wij voor Het Knaaghof in Rijswijk. Het Knaaghof ontving dinsdag een cheque ter waarde van € 1.000,-. Onze directeur Fons Scheltema kwam persoonlijk langs om de cheque te overhandigen aan Jill van Het Knaaghof.

In plaats van kerstkaarten en kerstpakketten kiezen wij altijd in december een lokaal, kleinschalig goede doelen organisatie die een mooi bedrag goed kunnen gebruiken. Het bedrag van € 1.000,- dat dit jaar dus naar het Knaaghof gaat, wordt ondermeer besteed aan operaties, vernieuwen van de hokken en speelverblijven, voeding en onderhoud.

Het Knaaghof is sinds 2010 hét konijnen- en knaagdierenopvangcentrum van de Dierenbescherming regio Zuidwest. Het opvangcentrum vangt jaarlijks zo’n 600 konijnen en andere knaagdieren op uit de regio Haaglanden, d.w.z. de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Delft, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Midden-Delfland en Zoetermeer. Het opvangen van deze dieren is helaas steeds vaker nodig. Regelmatig worden deze lieve knaagdiertjes als impuls aankoop gekocht en wanneer de verzorging achteraf tegenvalt en men er op uitgekeken is, worden ze afgedankt en naar het asiel gebracht.

Fons vond de diertjes zo lief (hij heeft vroeger ook 2 konijnen gehad, Barend en Bontje) en wilde er eigenlijk ook wel een meenemen (adopteren). Bij nader inzien blijkt het toch geen goed idee te zijn, want de beestjes dienen wel doorlopend verzorgd te worden. En tja Fons kon dat met zijn drukke werkzaamheden niet garanderen. Dus helaas.

Wil jij ook het Knaaghof steunen? Dat kan en wordt zeer op prijs gesteld. De knaagdiertjes kunnen jouw steun goed gebruiken voor onder andere medische kosten, nog betere verblijven, voeding etc. Natuurlijk kun je Het Knaaghof ook helpen door een konijn, hamster, cavia of ratje te adopteren. Keuze genoeg! Je dient uiteraard wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen als ‘adoptieouders’. De medewerkers en vrijwilligers van Het Knaaghof zetten zich dag en nacht in voor de konijnen en knaagdieren in de opvang. Dit doen ze graag, maar kunnen dit niet zonder jouw/onze hulp. De opvang en bemiddeling van al deze dieren kost geld, veel geld. En elk dier verdient het om liefdevol opgevangen te worden.

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.