Beschikbare

Assistants van nu en morgen.

Overzicht

HR Officer / Assistant

Regio Groot-Rotterdam

Wie is Mariska?
Ik ben energiek, positief ingesteld, harde werker en heb goede ideeën. Ik mag graag dingen doen, houd van ondernemen en sta klaar voor de medemens. Verder ben ik eerlijk en oprecht. Ben proactief en kan goed tegen stress. Beetje perfectionistisch en loslaten is niet mijn sterkste ding. Maar je bent nooit te oud om te leren!

Wat wil Mariska bereiken?
Ik riep van jongs af aan: ik wil secretaresse / Ondersteuner worden, dingen regelen. Ik ben nu een aantal jaren HR Assistant geweest en nu ook al een paar jaar HR Officer. Ik vind het fijn om mensen te helpen.

Wat is je motivatie om te werken als HR Officer/Assistant?
Mensen helpen in de breedste zin van het woord. Niet alleen de juiste weg wijzen, maar ook zorgen dat ze er komen.

Waarom wil Mariska juist werkzaam zijn voor/via Management Support Assistant2?
Ik ben jaren geleden toen ik nog bij mijn oude werkgever werkte in contact gekomen met Assistant2 en juist de persoonlijke aanpak staat mij wel aan.

Wat doet Mariska in haar vrije tijd?
Vrijwilligerswerk in de breedste zin van het woord, niet alleen hulp verlenen, maar ik ben ook inzetleider en teamleider van de Medische Dienst Logistiek van de hulporganisatie. Ik zorg ervoor dat spullen op tijd besteld worden, klaar staan, worden gecontroleerd met behulp van een selectief gezelschap. Daarnaast mag ik graag lezen en puzzelen.

Mariska is beschikbaar als Manager van Alles, HR Officer/Assistant, Spin in het Web.
Wat is Mariska haar droombedrijf? Combinatie van zorg en HR.
Wat is Mariska haar functiedoelstelling? Mensen helpen in de breedste zin van het woord.

Vanwege privacy redenen is de naam van de kandidaat op dit cv gewijzigd.

Profiel

Opleidingen, trainingen & workshops

Opleidingen
1990 MEAO Secretarieel Diploma behaald
1987 HAVO Diploma niet behaald*
* Mariska wist al wat ze wilde worden en heeft de HAVO t/m de derde klas afgerond.

Trainingen en workshops
2010 Timemanagement
2009 Basics Work migration
2008 Teamleader BHV
2006 Profit HRM Payroll output
2006 Profit HRM use
2004 Writing business letters
2003 Informer report
2003 Beaufort basisvaardigheden
2002 Databases en bestanden met Access 2000
2001 Business Correspondence
2000 Telephone
1999 Microsoft Office
1999 Introduction PC Word/ Excel
1996 Warehouse Employee
1991 Introduction of the PC
1983 Introduction type writing

Vaardigheden

Computervaardigheid
Microsoft Office (PowerPoint, Excel), Afas, Perman, Beaufort, Visio, Adobe Acrobat, Facebook en LinkedIn.

Talenkennis
Nederlands: Uitstekend (getest, 2 fout van 15)
Engels: Uitstekend (getest, 1 fout van 15)
Duits: Uitstekend

Werkervaring

Januari 2022 tot en met heden
Werkgever: Technisch-elektronisch bedrijf, regio Zuidwest Nederland
Functie: Lead HR-Assistent
Werkzaamheden:
Verantwoordelijk voor het uitvoeren van HR-gerelateerde taken op professioneel niveau en nauw samenwerkend met de Director of Human Resources en HR Business Partner. Deze functie voert verantwoordelijkheden uit op de volgende functionele gebieden: dienstverband starten/beëindigen, onboarding, beleidsimplementatie, secundaire arbeidsvoorwaarden, werknemersrelaties en naleving van de werknemerswetgeving. Uitvoeren van administratieve taken zoals het bijhouden van het personeelsbestand en het sorteren en beantwoorden van HR e-mails, het begeleiden en coördineren van werkzaamheden van de HR assistent; IND Procedures, operationele ondersteuning bieden bij kwesties als talent- en prestatiebeheer en arbeidsrecht; toezicht houden op de evaluaties van de prestaties van werknemers en ervoor zorgen dat ze tijdig worden uitgevoerd; bewaken van uitkeringsplannen, coördinatieoriëntatie en trainingssessies voor nieuwe werknemers, zorgen voor een vlotte communicatie met werknemers en tijdige oplossing van hun vragen en alle andere taken.
Voertaal: Engels
Computer/software: Microsoft Office, Visio, Adobe Acrobat

September 2006- december 2021
Werkgever: Offshore/ olie- en gasbedrijf, regio Zuidwest Nederland
Functies & werkzaamheden:
Ik ben in januari 2017 gevraagd om weer een functie te gaan vervullen binnen HR omdat daar mijn specialisatie als vergunningen aanvragen voor kennismigranten vereist was, toen ben ik weer op de HR afdeling gaan werken. De laatste paar jaar als HR Officer (Personnel Administration Support Specialist) met als activiteiten: Bijhouden van HRM-dossiers, aanleggen van diverse HRM-lijsten, ziekteregistratie, frequent ziek melden van medewerkers, coördineren en vertalen van HR-documentatie, updaten van processen en procedures op de HR-afdeling, assisteren bij wereldwijde werving, wereldwijde mobiliteit met documentatie en inkooporderaanvragen. Het coördineren en toepassen van trainingen en cursussen, het ophalen van evaluaties en certificeringen en het up-to-date houden van de dossiers.
Toen ik in 2006 begon waren er ongeveer 700 medewerkers, later in de afslanking gingen we naar 180 medewerkers in 2016. In 2021 zijn er ongeveer 750 medewerkers. Samen met 1 collega (1 fte) houden we de dossiers bij. 1 van onze hoofdtaken is de Onboarding van nieuwe medewerkers (circa 40 per maand). Nieuwe medewerkers kennis laten maken met het bedrijf, de programma’s, zorgen dat alle pc’s er zijn met alle programma’s erin.
Van juni 2015 tot december 2016 heb ik de functie van Directie Assistent/PA voor de HR Director en de HR Manager Operations. Wegens weer een reorganisatie allerlei werkzaamheden uitgevoerd zoals hieronder en met het voorbereiden van weer een adviesaanvraag, het maken van tabellen en alle benodigde voorbereidingen voor 53 ontslagen. Voorbereiding van inkooporders. Hulp bij trainingen voor de berdijfsacademie. Assistentie bij Talent Acquisitie zoals: Recruitment mailbox checken, sollicitatiegesprekken inplannen, vluchten en taxi’s regelen voor kandidaten in het buitenland, PO aanmaken, HR Portal, openstellen vacatures. Registratie van nieuwe Rolprofielen in het systeem en schrijven deze samen met de HR BP. Assisteren bij de Talent Review, high potentials lokaliseren en acties opvolgen. Toen het bedrijf in 2015 besloot om het hoofdkantoor te verhuizen, bereidde ik procedures voor en hielp ik met het organiseren van de BHV-organisatie (noodplan opstellen en ervoor zorgen dat alle EHBO-apparatuur aanwezig was) en regelde een calamiteitenoefening. Ik reisde regelmatig een paar maanden om de medewerkers die net verhuisd waren te helpen zich te organiseren. Ook assisteerde ik de directie in deze periode dagelijks.
Tot juni 2015 heb ik gewerkt als Senior Assistant HRM.
Mijn verantwoordelijkheden en hoofdtaken bestaan uit de volgende onderdelen:
Projecten: datasheets voor People Review aanmaken en bijhouden, trainingen voor groepen organiseren en faciliteren.
Vergunningen: aanvragen van visa, aanvragen van werkvergunningen en aanvragen van een machtiging voorlopig verblijf, aanvragen van een voorlopige verblijfsvergunning.
Afgevaardigden: gidsen van buitenlandse vertegenwoordigers en gedetacheerde medewerkers al dan niet uit het buitenland, het regelen van appartementen voor divers personeel.
Trainingen: coördineren en aanvragen van trainingen en cursussen en het opvragen van evaluatieformulieren.
Recruitment: administratieve proces rondom het werven van personeel, uitzetten van vacatures, externe contacten met bureaus, inboeken van cv’s, het aanvragen en coördineren van afspraken met kandidaten, uitnodigen van kandidaten, regelen van vergaderzalen, het verwelkomen en introduceren van nieuwe tijdelijke werknemers op hun eerste werkdag en het regelen van introductiebijeenkomsten.
HRM ondersteunende activiteiten: afdeling gerelateerd secretarieel werk, verwerken van correspondentie en archivering, onderhoud van HRM-dossiers, het genereren van diverse HRM lijsten, signaleren van frequent ziekteverzuim en dit doorgeven aan de HRM Officers en de Manager HRM, het beantwoorden van de telefoon, het coördineren en het vertalen van HRM-documenten, het beantwoorden van algemene vragen van het personeel, onderhoud van de eigen kennis en kunde, aanmaken van contracten, bijhouden van personeelsmutaties, aanvragen van telefoonafhandeling, postbehandeling voor de afdeling HRM.

April 2006- sep 2006
Werkgever: Via een uitzendbureau bij een onderzoeksinstituut, regio Zuidwest Nederland
Functie: Personeelsadministratie
Werkzaamheden:
Recruitment, trainingen en HRM-activiteiten.
Recruitment:
begeleiden van de werving & selectie procedure (uitnodigen, afschrijven, in een database bijhouden van sollicitanten), keuringen inplannen, introductieprogramma’s inplannen en communiceren
Trainingen: registreren van de opleidingen voor de medewerkers van de organisatie.
HRM Activiteiten: contracten maken, dossieronderhoud en andere voorkomende werkzaamheden.

2001 – 2006
Werkgever: Logistieke dienstverlening, regio Zuidwest Nederland
Functie: Personeelsadministratie
Werkzaamheden:
Tijdsregistratie, opleidingen, werving & selectie, arbozaken, dossieronderhoud en kinderopvang.
Tijdregistratie:
het invoeren van urenbriefjes voor het opboeken van overuren en het inhouden van compensatie-uren. Het uitdraaien van de maandlijsten en het verstrekken hiervan naar de afdelingen. Het invoeren van vakantieverlof, calamiteitenverlof, zorgverlof. Het uitdraaien van maandcijfers voor de diverse afdelingen. Het klaarzetten van gegevens voor de salarisadministratie.
Opleidingen: het aanmelden van medewerkers voor een opleiding, het zorgen voor de juiste formulieren, het onderhouden van contacten met de diverse opleidingscentra, het opvragen van statussen van de medewerkers, het opvragen van diploma’s/certificaten, het aanvragen van examens/herexamens. Het invoeren van de gebruikte uren in het tijdregistratiesysteem, het invullen van declaratieformulieren voor de desbetreffende medewerkers.
Werving & selectie: het uitzetten van een vacature bij een bureau, het inboeken van de diverse reacties, het doorsturen van reacties naar de juiste managers en het terugkoppelen naar de sollicitanten, het uitnodigen van de sollicitanten voor een gesprek.
Arbozaken: in schema brengen wie er langer dan 12 uur werkt en in kaart brengen van storingen om oorzaak en gevolg te weergeven.
Dossieronderhoud: zorgen dat formulieren terugkomen en op de juiste manier in het systeem worden gezet en dat deze worden opgeborgen.
Kinderopvang: het verstrekken van informatie over de mogelijkheden en maximum tarieven aan medewerkers. Omdat we vanaf januari 2006 alles in eigen beheer uitvoeren, registreren van medewerkers, urenprijzen, maandprijzen en de desbetreffende gegevens aanleveren aan de salarisadministratie.

1991 – 2001
Werkgever: Postorderbedrijf
Functie(s): O.a. retouren behandeld, gewerkt op de afdeling serviceondersteuning, klantenservice, mediaproductie, inkoop, klantenbeheer.
Werkzaamheden:
Telefoon opnemen, zelfstandig klachten afhandelen, onderdelen na laten sturen, deelruilingen, kortingen aanbieden op beschadigingen, reparaties uit laten voeren door eigen monteurs of doorgeven aan de fabriek, artikelen ter reparatie opsturen naar de fabriek servicecentrum.

1990 – 1991
Via verschillende uitzendbureaus werkzaamheden uitgevoerd zoals leliebollen sorteren, secretariële werkzaamheden, administratieve werkzaamheden en productie werkzaamheden.

Referentie
Op verzoek

inschrijven

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zeven maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.