nieuws

waar je wat aan hebt.

Ann-Sophie (thuis)aan het werk

22 mei 2020

We hebben weer een leuk interview gehouden met één van onze Assistants, Ann-Sophie. Hoe gaat het haar nu af in dit coronatijdperk met alle beperkingen zoals het thuiswerken, geen collega’s om je heen, welke veranderingen er mogelijk plaats zullen vinden na het coronatijdperk en welke tips geeft ze jou mee als je thuiswerkt?  

Hoe lang werk je al voor/via Assistant2?
Sinds november vorig jaar met veel plezier!

Werk jij ook nu vanuit huis of … ?
Ik werk nu al een tijdje vanuit huis en ik vind het opvallend hoe snel dat ‘went’ en je jezelf de nieuwe situatie eigen kunt maken.

Welk product maakt het thuiswerken aangenaam?
Jullie Partner waar ik voor werk heeft het mogelijk gemaakt dat we onze laptop, beeldscherm, headset, toetsenbord en muis mee naar huis konden nemen. Ik heb 2 schermen en dat werkt fijn overzichtelijk net zoals op kantoor. Ik werk met Skype en Teams voor online meetings en heb op deze manier een fijne homeoffice waar ik op een prettige en rustige manier kan werken.

Je werkt als EA van de CCO en CFO, maar sinds begin dit jaar ben je ook betrokken bij de branding en marketing. Hoe bevalt dit?
Dat klopt! Ik mag ook de Communications Manager ondersteunen en meewerken aan allerlei interessante projecten. Dit sluit perfect aan bij mijn Sales achtergrond en maakt mijn baan lekker divers en uitdagend.

Wat vind jij het allerleukste aan jouw vak?
Het allerleukste vind ik dat geen dag hetzelfde is. Ik ben met van alles bezig en omdat ik als spin in het web fungeer ben ik verschillende soorten ‘brandjes’ aan het blussen. De diversiteit daarin zorgt ervoor dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen en prikkelen.

Heb je tips voor anderen?
Zorg dat je niet de hele dag achter je laptop zit maar ga ook even naar buiten om te wandelen, met gepaste afstand natuurlijk. Ik loop in mijn pauze of na mijn werkdag vaak even een rondje in de frisse lucht en dat geeft energie en nieuwe inzichten.

Denk je dat er veranderingen zullen plaats vinden na het coronatijdperk mbt het werken als ondersteuner? En zo ja, welke?
Als ik puur voor mezelf spreek denk ik dat het nooit meer echt hetzelfde zal zijn maar dat heeft niet perse met mijn vak te maken. Ik denk dat je door deze periode een stuk bewuster bent geworden van de gevaren van bacteriën en dergelijke dus die afstand en oplettendheid neem je met je mee.

Als straks alles zich weer normaliseert, wat is dan het eerste wat je graag wilt gaan doen?
Naar kantoor! Ik mis mijn collega’s die continue bij me binnenlopen om iets te vragen of geregeld te krijgen, de reuring, de gezellige koffiepraatjes, onze heerlijke kantine en de routine van alledag die je normaal gesproken voor lief neemt. Ik kan niet wachten om weer in mijn A2 auto te stappen en naar kantoor te rijden!

Bedankt voor je tips Ann-Sophie!

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.