nieuws

waar je wat aan hebt.

Aan de koffietafel met A2: Werkgevers worstelen met werving

5 mei 2022

Veel werkgevers hebben grote moeite om nieuwe medewerkers te vinden voor vacatures die het afgelopen jaar zijn ontstaan. En ze denken dat de wervingsproblemen alleen nog maar groter worden. Dat blijkt uit een enquête onder 3.000 werkgevers.

De personeelskrapte doet zich voor in alle sectoren, maar het meest in de bouw, openbaar bestuur, industrie, ICT, horeca en onderwijs. Op dit moment staan vacatures langer open dan normaal en de helft van de werkgevers schakelen vaker een werving- en selectiebureau in om de vacature in te vullen. Voor werknemers is het een gunstige situatie omdat zij sneller en makkelijker voor een nieuwe werkgever zullen kiezen als het werk niet bevalt. Met als gevolg dat werkgevers veel moeite aan het doen zijn om goed functionerend personeel te behouden.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron: Financieele Dagblad 4 februari 2022 en UWV

 

kennismaken

wat kunnen wij voor je doen?

Werken bij Assistant2 geeft zekerheid. Samen zoeken en vinden we de baan die het beste bij jou past. Zekerheid betekent ook dat je minimaal de eerste zes maanden bij Assistant2 in dienst bent. En vanaf je eerste werkdag begeleiden en coachen we jou waar nodig. En voor wat je aan opleiding of vaardigheden te kort komt, zetten we samen een persoonlijk Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) uit. Nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.