Naar de inhoud.

Veel gestelde vragen door Assistants

Assistant2 plaatst Assistants van nu. Wat houdt dat in?
De Assistants van nu (ondersteuners op HBO/WO niveau) die zich bij Assistant2 melden, hebben vaak zelf nog een vaste baan of zijn op zoek naar een vaste baan. Nadat jij je bij ons hebt aangemeld en je voldoet aan onze selectie eisen leggen wij, uiteraard in overleg en kijkend naar het karakter van de Assistant, het (anonieme) profiel neer bij die Partner waar de Assistant vanuit haar/zijn karakter qua bedrijfscultuur het beste past. Daarna ga je vrijblijvend op gesprek en als de "klik" er is en de arbeidsvoorwaarden besproken zijn, dan zeg je (indien je een vaste baan hebt) jouw baan op en ga je voor een bepaalde periode via ons op detacheringsbasis aan de slag bij onze Partner. Uiteraard met dezelfde arbeidsvoorwaarden die je zou krijgen bij je toekomstig werkgever.

We hebben een op maat gesneden LoopbaanOntwikkelingsTraject (LOT) als je via ons aan de slag gaat. Na een bepaalde periode via Assistant2 gewerkt te hebben word je kosteloos "overgenomen" en treed je bij onze Partner in vaste dienst. Hierdoor ga je (vaak) vanuit een vaste baan naar een nieuwe vaste baan. Het vak van ondersteuner is door de jaren heen enorm veranderd. Het biedt waanzinnige kansen voor hen die in willen stromen als ontzorger om vervolgens na een aantal jaren werkervaring opgedaan te hebben, zelf de touwtjes in handen te nemen. We begeleiden overigens ook na de plaatsing en bewaken doorlopend het individuele LoopbaanOntwikkelingsTraject!

Assistant2 werkt persoonlijk en plaatst, begeleidt én ontwikkelt Assistants van nu bij Partners door heel Nederland! Dat doen we al meer dan 30 jaar met zeer ervaren mensen op dit vakgebied.

Klik hier om te kijken wat Assistants die jou al voor zijn gegaan in dit traject, zelf vertellen over hoe zij de samenwerking met Assistant2 hebben ervaren. Wij verrichten het werk bij het vinden van een nieuwe, passende werkgever. Je hoeft je dus alleen aan te melden. Uiteraard moet je wel aan onze eisen voldoen. Geweldig toch?! Mensen denken nog steeds dat we een uitzend/detacheringsbureau zijn...tijden veranderen. 95% van al onze plaatsingen loopt uit in een vaste baan en wij hebben een slagingspercentage dat hoger ligt dan 98%!!!
Nemen jullie Assistants door heel Nederland aan?
Ja, Assistant2 werkt landelijk en krijgt aanvragen uit heel het land. Klik hier voor onze contactgegevens en klik op de regio waar jij woont en/of wilt werken om je aan te melden. Een van onze lokale Adviseurs neemt daarna contact met jou op om te kijken of Assistant2 iets voor jou kan betekenen. 
Ik ben een zzp’er. Kunnen jullie ook voor mij bemiddelen?
Assistant2 werkt persoonlijk en plaatst, begeleidt en ontwikkelt Assistants van nu bij Partners in heel Nederland. Meer dan 95% van al onze plaatsingen, loopt uit in een vaste aanstelling bij een van onze Partners. Dat is ook onze toegevoegde waarde. Wij begeleiden en coachen onze Assistants  gedurende de periode dat zij via ons werkzaam zijn en willen dat zij zich constant ontwikkelen zodat zij klaar zijn voor de vervolgstap in hun carrière. Wij bieden onze Assistants hiertoe ondermeer ons LoopbaanOntwikkelingTraject aan (kortweg LOT genaamd) waardoor men gemotiveerd blijft en door ontwikkelt. Het ZZP concept past helaas niet in deze visie. Mocht jij nog vragen hebben kan je ons natuurlijk altijd even bellen op 088 022 23 99.

Hebben jullie ook opdrachten in Noord- of Zuid-Nederland?
Wij werken landelijk in regio's, verspreid door heel Nederland. Zie ook onze contactgegevens. Je maakt nadat je met ons in contact bent getreden en aan de door ons opgestelde strenge eisen voldoet, kennis in de door jou aangegeven regio met een van onze Adviseurs. In principe kan iedere Assistant/secretaresse uit Nederland zich bij ons aanmelden, mits je aan de gestelde eisen voldoet. Als een goede Assistant zich bij ons aanmeldt, zoeken wij na de behoefte peiling en een aantal uitgebreide gesprekken waar met name het karakter centraal staat, voor hem of haar, de juiste (leuke en daar waar je ook qua karakter past) Partner/opdrachtgever bij hem/haar in de buurt. Vandaar ons credo de best passende Assistant bij leuke Partners! Immers alleen dan krijg je het beste resultaat.
Ik wil parttime werken, is dit mogelijk bij Assistant2?
Assistant2 wordt ingeschakeld om te helpen bij problemen en ongemakken binnen een organisatie op te lossen. Vaak wordt dan verondersteld dat je 40 uur inzetbaar bent. Maar het komt ook wel voor dat er om parttimers gevraagd wordt, het kan dus voorkomen. 95% van al onze banen die wij binnen krijgen loopt uit in een vast dienstverband bij onze Partner. Met name Assistants met een vast dienstverband melden zich bij ons aan. Assistant2 zoekt dan vanuit het vaste dienstverband een nieuwe vaste betrekking. Lettend op het karakter en de bedrijfscultuur.
Hoe begeleiden jullie de Assistants tijdens de plaatsing en erna?
De begeleiding start al als jij gaat solliciteren bij een van onze Partners. Wij houden vooraf altijd een zogenaamd 2 boost gesprek. Daarbij checken wij of je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen, of je goed weet wat de functie inhoud en de bedrijfscultuur en uiteraard wisselen wij ook de nodige tips voor het gesprek zelf met jou uit.

Tijdens jouw plaatsing vinden er met de Adviseurs evaluatiegesprekken plaats. Minimaal een keer per week is er een contact moment met jou. Daarnaast kennen wij het zogenaamde eerste maand gesprek, het drie maanden gesprek en het vijf maanden gesprek. Deze gesprekken vinden telefonisch of bij onze Partner plaats. Je ontvangt voor het 3e maand gesprek vooraf een evaluatieformulier welke je voor het gesprek samen met onze Partner dient in te vullen. Zo 'motiveren' wij onze Partner ook om direct met jou rond de tafel te gaan zitten en hun mening over jou te geven. Tijdens ons gesprek bij onze Partner, wordt er gekeken hoe je er voor staat. Er kunnen met deze aanpak ook bijna nooit verrassingen ontstaan. Immes iedereen heeft zijn mening kunnen en mogen geven. 

Daarnaast kennen wij de zogenaamde Newsflashes die onze Assistants contstant op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen. Er zijn ook 2 Meet & Greet netwerk meetings waar je collega Assistants ontmoet in een informele setting. Goed voor kennis, je netwerk en verder ontwikkelen. Nadat de Assistant is overgenomen door onze Partner bewaken wij ook het zogenaamde individuele LoopbaanOntwikkelingTraject, zodat jij en onze Partner constant geprikkeld blijven om jou door te laten ontwikkelen.
Wie is jullie oprichter en waarom weer iets nieuws?
De oprichter van Assistant2 is Fons Scheltema. Hij is tevens de oprichter/eigenaar van Secretary Plus in 1990. In augustus 2001 heeft hij zijn organisatie verkocht aan USG. Daarvoor was hij oprichter en directeur bij Starjob (van 1985 tot 1990). Zijn actieve loopbaan in “de branche” startte reeds in 1982 bij ASA, Algemene Studenten Arbeidsverlening in Den Haag. En waarom weer iets nieuws? Er is veel gaande op de arbeidsmarkt. De visie van Fons is dat een Assistant van nu zich niet meer laat verleiden met een tijdelijk contract of via een werving & selectie formule. Assistant2 geeft hen zekerheid door hen een project-/arbeidsovereenkomst aan te bieden bij gebleken geschiktheid. Met alle zaken daarbij geregeld als ware het een vast dienstverband (dus ook een pensioenregeling en andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Loopbaan OntwikkelingsTraject, auto van de zaak etc.!!). Ook Partners van Assistant2 biedt deze aanpak zekerheden. Van alle plaatsingen loopt uiteindelijk 95% uit in een vaste aanstelling bij een van onze Partners met een scoringspercentage dat hoger ligt dan 98%. Je gaat dus eigenlijk vanuit een vast dienstverband, naar een nieuw vastdienstverband. 
Waar zitten jullie precies en kan ik gemakkelijk parkeren bij jullie kantoren?
Wij zijn gevestigd op goed bereikbare plaatsen in de regio's door heel Nederland. Parkeren is mogelijk maar soms betaald! Overigens zijn wij ook zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Voor meer informatie, klik op contact.

Wat is een Assistant precies?
Het vak van Assistant is veel omvattend. Vroeger werd de Assistant ook wel secretaresse genoemd. Inmiddels is het takenpakket sterk veranderd. Ook in de ons omliggende landen is de term secretaresse uit de gratie geraakt. Aan de benaming hangt vaak een negatieve lading en de "nieuwe taken" dekken de lading al lang niet meer. Wij onderscheiden vier soorten/niveau's Assistants. Een Talent (minder dan 3 jaar ervaring), een Assistant (3 tot 6 jaar ervaring), een Professional (6 tot 9 jaar) en een Expert (meer dan 9 jaar werkervaring).
Nadat ik mezelf heb aangemeld via jullie site, hoe gaat dan de procedure verder?
Binnen 24 uur na jouw aanmelding ontvangt de Assistant een bericht van Assistant2. Je dient je CV altijd mee te sturen zodat wij direct kunnen bepalen of wij jou van dienst kunnen zijn. Het is mogelijk om in ons bestand van beschikbare Assistants opgenomen te worden indien je aan de gestelde eisen voldoet (zie onze site onder Assistants). Aan de hand van jouw CV en een eventuele eerste korte telefonische kennismaking, bepalen wij of een kennismakingsgesprek voor beiden partijen zinvol is. Wij letten ondermeer op opleidingen, werkervaring, opzegtermijn, salaris, beschikbaar aantal uren etc. Indien een gesprek zinvol is, volgt een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek in de regio. Je dient tijdens het eerste gesprek in ieder geval je diploma's en je salarisspecificatie te overleggen. Indien na kennismaking partijen nog steeds geinteresseerd in elkaar zijn volgen nog een 2e en een eventueel 3e gesprek. Nadat alle gegevens zijn uitgewisseld word je definitief in onze 'kaartenbak' opgenomen en gaan wij op zoek naar een Partner met de bedrijfscultuur waar jij met jouw karakter ook echt bij past. 95% van al onze banen loopt uit in een vast dienstverband bij onze Partner. met een slagingspercentage dat hoger ligt dan 98%.  

Hoe kom ik met jullie in contact?
Assistant2 is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30u tot 17.30u. Buiten kantoortijden staan onze telefoons doorgeschakeld naar onze mobiele telefoons (ja, als een stukje extra service draaien wij intern beldiensten en zijn wij dus eigenlijk 24/7 bereikbaar! Ook in het weekend). Of stuur anders een mail naar A2@assistant2.nl. Binnen no-time heb je contact.
Kan ik mij als echte Assistant van nu bij jullie aanmelden?
De Assistants van nu (ondersteuners op HBO/WO niveau) die zich bij Assistant2 melden, hebben vaak zelf nog een vaste baan of zijn op zoek naar een vaste baan. Nadat jij je bij ons hebt aangemeld en je voldoet aan onze selectie eisen, leggen wij, uiteraard in overleg en kijkend naar het karakter van de Assistant, het (anonieme) profiel neer bij die Partner waar de Assistant vanuit haar/zijn karakter qua bedrijfscultuur het beste past. Daarna ga je vrijblijvend op gesprek en als de "klik" er is en de arbeidsvoorwaarden besproken zijn, dan zeg je (indien je een vaste baan hebt) jouw baan op en ga je met een arbeids/projectovereenkomst voor een bepaalde periode via ons op aan de slag bij onze Partner. Uiteraard met dezelfde arbeidsvoorwaarden die je zou krijgen bij je toekomstig werkgever. Sowieso heb jij bij ons 30 vakantiedagen op jaarbasis, betalen wij jou 100% door bij ziekte en kennen geen wachtdagen bij ziekte. 

We hebben een op maat gesneden LoopbaanOntwikkelingsTraject (LOT) als je via ons aan de slag gaat. Na een bepaalde periode via Assistant2 onder begeleiding gewerkt te hebben word je kosteloos "overgenomen" en treed je bij onze Partner in vaste dienst. Hierdoor ga je (vaak) vanuit een vaste baan naar een nieuwe vaste baan. Het vak van ondersteuner is door de jaren heen enorm veranderd. Het biedt waanzinnige kansen voor hen die in willen stromen als ontzorger om vervolgens na een aantal jaren werkervaring opgedaan te hebben, zelf de touwtjes in handen te nemen. We laten je ook na jouw plaatsing doorontwikkelen en bewaken doorlopend het individuele LoopbaanOntwikkelingsTraject!

Assistant2 werkt persoonlijk en plaatst, begeleidt én ontwikkelt Assistants van nu bij Partners door heel Nederland! Dat doen we al meer dan 30 jaar met zeer ervaren mensen op dit vakgebied.

Klik hier om te kijken wat Assistants die jou al voor zijn gegaan in dit traject, zelf vertellen over hoe zij de samenwerking met Assistant2 hebben ervaren. Wij verrichten het werk bij het vinden van een nieuwe, passende werkgever. Je hoeft je dus alleen aan te melden. Uiteraard moet je wel aan onze eisen voldoen. Geweldig toch?! Mensen denken nog steeds dat we een uitzend/detacheringsbureau zijn...tijden veranderen. 95% van al onze plaatsingen loopt uit in een vaste baan en wij hebben een slagingspercentage dat hoger ligt dan 98%!!!